Ικανοποίηση Ε. Βενιζέλου για τις εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

08:06 4/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του Συντακτικού Συνεδρίου και τις ομόφωνες πολιτικές αποφάσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες. Στο συνέδριο το οποίο έληξε με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα στην ΔΗΜΑΡ
και στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές, πρόταση που με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News απέρριψε ο Φώτης Κουβέλης.

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από το Συνέδριο αισιόδοξο και δυνατό, πετυχαίνοντας την ολική του επαναφορά», τόνισε κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παράλληλα απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων σχετικά με το είδος της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τη μη συμμετοχή ή ακόμα και τη μείωση της υπάρχουσας συμμετοχής.


Όπως τόνισε, είναι μέγα θέμα η ύπαρξη και η αντοχή της κυβέρνησης και μάλιστα σε βάθος τετραετίας. Και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν της κυβέρνησης συνεργασίας των τριών κομμάτων, από την παρούσα Βουλή, και πως με αυτά τα θέματα «δεν μπορεί να παίζει κανένας».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κυβέρνηση συνεργασίας και πρόσθεσε ότι εφόσον η χώρα κυβερνάται με αυτό τον τρόπο, θα ήταν παράδοξο το ΠΑΣΟΚ να χαρίζει μια τέτοια κυβέρνηση στη ΝΔ και «θα ήταν κρίμα» να το κάνει αυτό.


Σε όσους πρότειναν ή υπονόησαν αλλαγή στρατηγικής και τήρηση αποστάσεων από την κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι μια τέτοια στρατηγική θα καθιστούσε το ΠΑΣΟΚ «ουρά» της στρατηγικής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας ένα κατηγορηματικό «όχι» στην επιλογή αυτή.


Ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στην πρότασή του για κοινή κάθοδο στις εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ και κινήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι αυτό θα δώσει μια πολιτική δυναμική η οποία θα είναι ευεργετική για τον τόπο και δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της συμμαχίας αυτής σε πρώτη δύναμη.

Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας δύο πόλοι, αντί των τριών που υπάρχουν σήμερα: Ένας κεντροδεξιός πόλος κι ένας κεντροαριστερός.

Την ομιλία του κ. Βενιζέλου με την οποία έληξαν οι εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε και ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.

Νέα πρόσωπα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή - Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Εν τω μεταξύ, με πολλές εκπλήξεις ως προς τα πρόσωπα που εξελέγησαν και στις θέσεις που κατέλαβαν, ολοκληρώθηκε, τις πρωινές ώρες, η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό νέων μελών που εξελέγησαν, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ισχυρό μήνυμα ανανέωσης».

Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο προερχόμενος από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 1.158 ψήφους, σε μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο, Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 712 ψήφους. Τρίτος, με 677 ψήφους ήρθε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας με 677 ψήφους.

Την πρώτη εικοσάδα, των 130 εκλεγμένων μελών, συμπληρώνουν οι: Μιχάλης-'Αγγελος Βουράκης (676) Γρηγόρης Φελώνης (664) Αντώνης Σαουλίδης (661) Κώστας Μπελτεγρής (651) Κώστας Πανταζής (647) Μιχάλης Τζελέπης (639) Παναγιώτης Αλαμάνος (628) Στέλιος Σπαθής (618) Κυριάκος Πιερρακάκης (500) Πολυχρόνης Κουσαλίδης (574) Νίκος Μήλης (571) Παντελής Κουκουλεκίδης (556) Γιώργος Βασιλόπουλος (545) Κων/νος Βαρδαβάς (544) Γιάννης Λύτρας (542) Γιώργος Λυμπερόπουλος (537) και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (533).

Η ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλη και πολλά από τα γνωστά παλιά στελέχη δεν βρίσκονται στο όργανο, καθώς είτε δεν εξελέγησαν είτε δεν έθεσαν υποψηφιότητα.

Οι σκληρές αντιπαραθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου Πολιτικού Συμβουλίου και κυρίως τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, για την οποία αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ο Ν. Ανδρουλάκης. Την ίδια θέση αναμένεται να διεκδικήσουν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ενδεχομένως ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος προβάλλεται από πολλά στελέχη ως η ενωτική λύση που δεν θα προκαλέσει ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα