Ιεράπετρα: Ξεκινά το έργο προστασίας του παραλιακού μετώπου

22:40 7/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφηκε από το δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη, η  σύμβαση για τα αντιδιαβρωτικά έργα  προστασίας του παραλιακού μετώπου της πόλης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γεωργίου Ασπραδάκη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.195.000 ευρώ εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 και αφορά στην κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων και την αναπλήρωση ακτής 300 μέτρων στο παραλιακό μέτωπο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ξεκινάμε το 2021 με την

υπογραφή μίας εργολαβικής σύμβασης που αφορά το μεγαλύτερο λιμενικό έργο των τελευταίων δεκαετιών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ιεράπετρας. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση και την αναβάθμιση της βιοποικιλότητας της παράκτιας περιοχής, ενώ η προσθήκη άμμου θα ξαναδημιουργήσει την παραλία που υπήρχε στο παρελθόν η οποία είχε χαθεί λόγω των ρευμάτων. Η πόλη της Ιεράπετρας θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά και αισθητικά με τεράστια τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιεράπετρα, Ξεκινά,ierapetra, xekina