Τζο Μπάιντεν: Ο Τράμπ υποδαύλισε επίθεση εναντίον των θεσμών

22:02 7/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση κατά τη Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπαίντεν, την εισβολή στο Καπιτώλιο σημειώνοντας ότι την «υποδαύλισε» ο Ντόναλντ Τράμπ.

Σε ομιλία του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, χαρακτήρισε την εισβολή ως  μια από τις «σκοτεινότερες ημέρες» στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε «εγχώριους τρομοκράτες» τους υποστηρικτές του Τραμπ που δια της βίας εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Όπως δήλωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ «υποδαύλισε μια

επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» ενώ επεδίωξε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των Αμερικανών ψηφοφόρων».

Σημειώνοντας πως οι πρόεδροι των ΗΠΑ «δεν είναι υπεράνω των νόμων» εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσινγκτον.

«Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter» κατέληξε «θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα