Ιδρύεται Σωματείο Εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρείες

11:29 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλία, για την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρείες, αναλαμβάνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Για το σκοπό αυτό, βρέθηκε χθες στη Ρόδο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρείες και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ανδρέας Στοιμενίδης, που είχε επαφές με εργαζόμενους για τη σύσταση του Σωματείου και για το θέμα των ελέγχων στους εργασιακούς χώρους, σε σχέση με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

«Μετά από 7 χρόνια μνημονίων,

η κατάσταση στον τεχνικό κλάδο είναι πάρα πολύ δύσκολη» δήλωσε ο κ. Στοιμενίδης, προσθέτοντας ότι η ανεργία υπερβαίνει το 50%, οι διαγραφές από τα μητρώα του ΤΕΕ και η μετανάστευση είναι συχνό φαινόμενο και οι ασφαλιστικές εισφορές τεράστιο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Σάββας Χατζησάββας, τόνισε ότι με τους συνεχείς ελέγχους που γίνονται, έχει περιοριστεί το πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων στη Ρόδο.

«Παρ’ ότι εκκρεμεί ακόμα η υλοποίηση της υπόσχεσης για την ίδρυση τεχνικής επιθεώρησης, είπε, καταφέραμε με τις συνεχείς μετακλήσεις ελεγκτών να έχουμε εκμηδενίσει τα θανατηφόρα ατυχήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα