ΟΑΕΔ: Πρόσκληση για 10.000 «επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας»

10:52 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων μπορούν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας«, συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ.στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆, www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σκοπός

του προγράµµατος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» µε την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση, σε νέες θέσεις εργασίας οι οποίες είναι πρόσθετες εκείνων που τυχόν
δηµιουργούνται στο πλαίσιο επενδυτικού σχεδίου ενταγµένου σε άλλο καθεστώς ενισχύσεων, τονίζει η δημόσια πρόσκληση.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.,Κοι.Σ.Π.Ε και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που απασχολούν έως δέκα (10) θέσεις που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και επιθυµούν να συµµετάσχουν στο «Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 27-03-2017 και ώρα 10η πρωινή στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοιν.Σ.Επ, Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που απασχολούν έως δέκα (10) θέσεις που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και προσλαµβάνουν δικαιούχους «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας», προκειµένου να επανενταχθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας µε πλήρες ωράριο.

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει υποχρεωτικά δύο (2) στάδια, αναφέρει η δημόσια πρόσκληση.

1) Το α’ στάδιο του προγράµµατος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστηµα το οποίο υπολείπεται του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» µέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστηµα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης.

Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάµηνης διάρκειας. Για τους δικαιούχους επιδόµατος µακροχρόνιων ανέργων πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 µήνες επιδότηση όπως αυτή ορίζεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

2) Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόµενο χρονικό διάστηµα µέχρι τη συµπλήρωση των 12 µηνών για αµιγή απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα