Η θεματολογία του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου

00:06 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης , προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για την υπόθεση των πιθανών τηλεφωνικών υποκλοπών στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ Ελένης Αλειφέρη.

Η είδηση της διένεργειας ΕΔΕ, βγήκε με αφορμή αίτημα της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», του κ. Νίκου Πατσαρίνου (το στήριξαν και άλλες παρατάξεις), για επίσημη έκφραση θέσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, πάνω στο θέμα αυτό, κάτι που τελικά,

απορρίφθηκε κατά τη διαδικασία της σχετικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Τατούλης, δήλωσε, ότι, το ζήτημα της Μεσσηνίας, θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως τακτικό θέμα, όταν ολοκληρωθούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές έρευνες και όταν εκδοθεί το τελικό πόρισμα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Κατά τα λοιπά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίπολης, γνωστοποιήθηκε (και επίσημα) η ανεξαρτητοποίηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Περικλή Μαντά, μιας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Στρατηγάκος, διάβασε την γραπτή επιστολή του κ. Μαντά, ο οποίος άλλαξε και κάθισμα στο τραπέζι διάταξης των συμβούλων των παρατάξεων, στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αξίζει επίσης να σταθούμε και στο γεγονός της απάντησης του κ. Τατούλη, σε ερώτηση για τις δικαστικές εξελίξεις, σε ιδιοκτησίες που είναι να γίνουν επενδύσεις υλοποίησης του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου (διαχείριση αστικών απορριμμάτων).

«Αυτές αφορούν ιδιώτες και ιδιώτες με την εταιρεία. Η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με αυτές. Εμείς είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του ΣΔΙΤ και νομίζω, ότι μετά και τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα έργα ΣΔΙΤ, άμεσα θα κληθούμε να υπογράψουμε την συμφωνία υλοποίησης του έργου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Η 6η τακτική συνεδρίαση, εμπεριείχε θέματα που είχαν να κάνουν με επικύρωση πρακτικών, με εγκρίσεις μελετών, με συνάψεις προγραμματικών συμβάσεων, με γνωμοδοτήσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ υπήρξε και ένα αίτημα-πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κ. Τζαμουράνη, για σύνταξη και έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των ιδιοκτητών που κινδυνεύουν να απολέσουν ακίνητες περιουσίες μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη του πρωτογενούς τομέα, κ. Γκίκα, για θέματα που έχουν να κάνουν με συμμετοχή της Περιφέρειας, σε αγροτικές εκθέσεις του εξωτερικού.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα