Η τέχνη της ανακύκλωσης – Εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικής αγωγής από τη Στέγη

07:40 14/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικής αγωγής πραγματοποιούνται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεταμορφώνουν ανακυκλώσιμα υλικά σε φιγούρες για κουκλοθέατρο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, στην παιδική χαρά Αγίας Σκέπης.

Μπορούν από την ανακύκλωση να γεννηθούν μικρά έργα τέχνης; Η απάντηση είναι: «Φυσικά και μπορούν»! Με οργάνωση, μεθοδικότητα και πολλή φαντασία!

Από φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα

απευθύνονται σε ευρύτερες ομάδες κοινού. Και ενώ τα μέσα αλλάζουν, ο στόχος παραμένει σταθερός: να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά το δικαίωμα στην «απόδραση».

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη της ανακύκλωσης» τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται χωρίς διακρίσεις, να ενεργοποιούν τη φαντασία τους και να αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, έχοντας ως όχημα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται για πέντε Σάββατα (14/4, 21/4, 5/5, 12/5 & 19/5) στην παιδική χαρά Αγίας Σκέπης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 5 έως 15 ετών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση και κάθε φορά συμμετέχουν συνολικά 20-25 παιδιά.

Ημερομηνίες:

Σάββατα, 14 & 21/4 και 5, 12 & 19/5/2018

Ώρες διεξαγωγής

11:00 – 13:00

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς και σε παιδιά με νοητική καθυστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 5 έως 15 ετών.

Κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από νόμιμο κηδεμόνα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα συμμετοχής την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα www.alma-amea.gr

Κάθε εργαστήρι ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση: Χριστίνα Παναγιωτάκου

Συνδιοργανωτής:

ΑΛΜΑ – Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων

Συντελεστές:

Ειδική παιδαγωγός: Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Εικαστικός: Κλεώνη Μανουσάκη

Λογοθεραπεύτρια: Αλίκη Παναγιωτάκου

Και μια ομάδα εξειδικευμένων παιδαγωγών

Παιδική χαρά Αγίας Σκέπης

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

(Λ. Ποσειδώνος 860)

Τηλ. 210 3713000

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα