«Η συμφωνία του Eurogroup καθοριστικό βήμα για την αξιολόγηση»

14:03 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χτεσινή συμφωνία συνιστά το πλέον ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν επηρεάζεται από αυτές τις θετικές εξελίξεις και ότι επιμένει σε μια παράδοξη γραμμή αμφισβήτησης της ίδιας της πραγματικότητας, συνεχίζοντας να επενδύει στην αποτυχία. Τόνισε, πως όσο θα διαψεύδεται το καταστροφολογικό σενάριο της, τόσο θα αυξάνεται η στρατηγική αμηχανία της. Είπε ότι θα ήταν καλύτερα η ΝΔ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για γρήγορο και με όσο το

δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και πως μια τέτοια στάση θα ήταν περισσότερο θετική.

«Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση. Είναι ώρα και για τη Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα περάσουν τα αντίμετρα, απάντησε πως «Για κάθε μέτρο που θα ψηφιστεί, θα ψηφίζεται και το αντίμετρο» και συμπλήρωσε πως «Θα καθοριστούν μετά τις συζητήσεις από την επόμενη εβδομάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε την στάση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «Έχουμε απόλυτη βεβαιότητα ότι με τη σημερινή εικόνα της οικονομίας δεν υπάρχει θέμα μη επίτευξης των στόχων».

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «Κανείς στη Ευρώπη, πολλώ δε η Γερμανία, δεν θέλει το σταμάτημα της πορείας της αξιολόγησης».

«Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν τη συμφωνία με βάση τις προβλεπόμενες πλειοψηφίες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα