Κέρκυρα:Ελάχιστες αιτήσεις για επιδότηση απο νέους αγρότες

13:41 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ μικρός αριθμός αιτήσεων για την ενίσχυση νέων αγροτών κατατέθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σύμφωνα με τον πρόεδρο της νεοσύστατης Αγροδιατροφικής Γιάννη Κουλούρη. Πρόκειται για το «μέτρο 6.1» του προγράμματος επιδότησης νέων αγροτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προβλέπει 6,5 εκ, για την 6ετία 2014 – 2020. Η πρώτη προκήρυξη έληξε τον περασμένο μήνα. Οι αιτήσεις στην Κέρκυρα ήταν 6, στη

Λευκάδα 6, στη Ζάκυνθο 5 και στην Κεφαλονιά ήταν 70.
Η αιτίες προφανώς είναι πολλές ανάμεσα τους οι δυσκολίες που θέτουν οι αυστηρές προϋποθέσεις του ίδιου του προγράμματος. Για παράδειγμα ζητά να έχει γίνει ο επίσημος χαρακτηρισμός ως «νέος αγρότης» μέσα στο προηγούμενο 18μηνο από την προκήρυξη του «μέτρου», σε διαφορετική περίπτωση χάνει τα δικαιώματα του. Αν όμως μπορέσει να ενταχθεί τα ωφελήματα είναι πολλά.
Πάντως η ΠΙΝ, σύμφωνα με τον κο Γιάννη Κουλούρη, θα επαναλαμβάνει την προκήρυξη του προγράμματος κάθε χρόνο και θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για τους νέους αγρότες.
Παράλληλα ο κος Κουλούρης ανακοίνωσε ότι η Αγροδιατροφική θα επιδιώξει να πάρει ένα πρόγραμμα που θα της δώσει τη δυνατότητα να προσλάβει γεωπόνους τους οποίους θα χρησιμοποιήσει ως «συμβούλους του αγρότη».

Keywords
Τυχαία Θέματα