Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και το Twitter «μιλούν» για τον Ζακ Κωστόπουλο

14:31 21/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν αναμονή τη επικείμενης δίκης για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου η κοινωνία έχει αρχίσει να εκφράζει τη γνώμη της. Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση φώτισε για ακόμα μια φορά το κτήριο της, με τον ίδιο τρόπο που είχε κάνει και την παραμονή της απόφασης για την Χρυσή αυγή. Αυτή τη φορά όμως, φωτίστηκε με τον Ζακ στα χρώματα του ουράνιου τόξου που υποδηλώνουν την Zackie.

#Justice4ZakZackie pic.twitter.com/dXsY7TSL9u

κ (@chaotiki) October 20, 2020

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επρόκειτο να εξετάσει την υπόθεση του αποτρόπαιου θανάτου, το μεσημέρι στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. Ο 33χρονος Ζακ κατέληξε από θανατηφόρα σωματική βλάβη που προκλήθηκε από δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς. Η δίκη διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου.

σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας κι απαιτούμε #Justice4ZakZackie pic.twitter.com/Gqw2kC7vHN

— Off The Couch (@xoriskanape) October 21, 2020

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση χθες το βράδυ, την παραμονή της δίκης, φωτίστηκε με την φιγούρα το Ζακ και η ανάρτηση της φωτογραφίας στο Instagram της Στέγης συνοδεύτηκε με το χάσταγκ #Justice4ZakZackie.

View this post on Instagram

#Justice4ZakZackie

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi) on Oct 20, 2020 at 8:55am PDT

Ταυτόχρονα, μέσω του Twitter, και χρησιμοποιώντας το ίδιο χάσταγκ οι πολίτες δημοσιεύσαν τις απόψεις τους, υπερασπιζόμενοι τον Κωστόπουλου και τον άδικο θάνατό του.

Πανό στη γέφυρα Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χολαργό. Δεν είναι αθώοι! #Justice4ZakZackie pic.twitter.com/xXRUvqw5PB

— Justice ForZakZackie (@justice4zak) October 20, 2020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα