«Η σπουδαιότητα της ενασχόλησης με τη μουσική από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία»

10:12 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μουσικοπαιδαγωγός Δέσποινα Σκανδαλάκη παραχωρεί μία διάλεξη με τίτλο «Η σπουδαιότητα της ενασχόλησης με τη μουσική από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία» την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Τι είναι μουσικό ταλέντο;» «Ποια είναι η φύση του;» «Πώς αναπτύσσεται;». Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις.

Για να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν οι όποιες ικανότητες του ατόμου απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα εγκεφαλικά κύτταρα να δεχθούν συγκεκριμένα ερεθίσματα σε συγκεκριμένες χρονικές

περιόδους. Επομένως, όσο νωρίτερα εκτεθεί ένα άτομο σε ένα πλούσιο μουσικά περιβάλλον τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάπτυξη της ικανότητάς του να κατανοεί και να χειρίζεται τη μουσική με φυσικό τρόπο.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στην Αίθουσα MC3. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Η διάλεξη «Η σπουδαιότητα της ενασχόλησης με τη μουσική από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία» εγκαινιάζει το εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Μαμά, ώρα για μουσική» (8 κυριακάτικες συναντήσεις από 18/11/2018 έως 31/3/2019), το οποίο φιλοξενεί το πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία». Στις συναντήσεις αυτές, τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο και συναισθηματική ασφάλεια να «συνομιλούν» με τη μουσική φυσικά, όπως μαθαίνουν την ίδια τους τη γλώσσα, αναπτύσσοντας τις μουσικές και φωνητικές τους δεξιότητες, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή

στο [email protected] από τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας και την ημέρα της εκδήλωσης από τις 17:30.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα