Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:06 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής συζητήθηκαν εκτενώς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ των τριών βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη.
Ο κ. Αραχωβίτης, για το θέμα της δακοκτονίας, υποσχέθηκε πως οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβρη του τρέχοντος έτους ώστε για το 2019, να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση στις πιστώσεις. Ο Υπουργός τόνισε ότι οι παραγωγοί του

Δήμου Νέστου, οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, θα αποζημιωθούν σύντομα, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση των βουλευτών για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του αποστραγγιστικού καναλιού της περιοχής, το υλικό του οποίου έχει αποσαθρωθεί και χρήζει ενίσχυσης, παρέμβαση η οποία έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αλλοδαπών εργατών γης που δεν μπορούν να πάρουν κάρτα εργασίας, δεσμεύτηκε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να δίνεται, σε συνεργασία με τις πρεσβείες τους, μία κάρτα τρίμηνης διάρκειας με την οποία θα μπορούν να αναγνωρίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μην γίνονται πιθανά αντικείμενα εκμετάλλευσης.
Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στο σχέδιο απόφασης για την εξισωτική αποζημίωση καθώς, συνεχίζεται η διαφορετική αντιμετώπιση της Θράκης από την Ανατολική Μακεδονία, γεγονός που, λόγω των κοινών γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών των δύο περιοχών, γεννά αντιθέσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής. Ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι, εφόσον το σχέδιο είναι ακόμα σε διαβούλευση, μπορεί να γίνει τροποποίηση.

** Για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών Θάσου από τη μη έγκαιρη δακοκτονία το 2018 κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

** Το σοβαρό και κρίσιμο για την τοπική κοινωνία του Νομού Καβάλας, ζήτημα της απαξίωσης και συνεχούς υποβάθμισης της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, έθεσε ο βουλευτής Καβάλας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στη Βουλή. Eπισήμανε ότι η εν λόγω γραμμή είναι μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής, αλλά για την πρόσβαση των δημοτών της Θάσου στις δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. νοσοκομείο, εφορία, διεύθυνση πολεοδομίας, κ.ά.) και την αγορά της Καβάλας και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

** Από την 1η του Οκτώβρη θα λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας το εξωτερικό ιατρείο του καρκίνου του προστάτη από τον ιατρό Ιωάννη Φιλιάδη, Διευθυντή – Επιστημονικά Υπεύθυνο Ουρολογικού Τμήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2513501700 προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

** Πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτα, σκύλους και γάτες, θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από Παρασκευή 05-10-2018 έως και τη Δευτέρα 08-10-2018. Οι Στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτηνιατρείο της κ. Ελισάβετ Χριστοφόρου, στη Ραψάνη. Όσοι, έχουν αδέσποτα στην περιοχής τους που χρειάζονται στείρωση, μπορούν να επικοινωνούν στο 6947477161, καθημερινά 5-7 το απόγευμα, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, περιοχή, σκύλος ή γάτα, αρσενικό ή θηλυκό, δυνατότητα μεταφοράς και φιλοξενία για ένα βράδυ. Επειδή οι μέρες των στειρώσεων είναι αρκετές υπάρχει ανάγκη εθελοντικής υποστήριξης από τους πολίτες που μπορούν.

** Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά της Δράμας θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 ως κατ’ έθιμον αργία. (Επέτειος Σφαγής της Δράμας).

** Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των κατοίκων του Δοξάτου της 29ης Σεπτεμβρίου του 1941, διοργανώνει ο Δήμος Δοξάτου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στο χώρο του Μνημείου. Το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Αθανασίου Δράμας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στο Μνημείο στις 12 το μεσημέρι με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, ομιλία από τον Δήμαρχο Δοξάτου και κατάθεση στεφάνων.

** Ανοικτό με είσοδο ελεύθερη θα είναι το Σαββατοκύριακο το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Στις 12 το μεσημέρι, και τις δύο ημέρες, θα υπάρχει ξενάγηση-συζήτηση με θέμα “Οικισμοί, πόλεις, και μνημεία της Δράμας”.

** Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, η Τοπική Διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διοργανώνει εκδήλωση για παιδιά στον Ιππικό Όμιλο Δοξάτου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν ελεύθερη ιππασία, βόλτα με παραδοσιακό κάρο, επίδειξη εκπαίδευσης άγριου αλόγου, επίδειξη πεταλώματος αλόγου, χειροτεχνίες και ζωγραφική στη φύση, μαγειρική στη φύση και παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, θα υπάρχει σχολικά Bazaar από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την στήριξη των δράσεών του.

** Εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στου ηλικιωμένους συνδιοργανώνουν τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.
Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Γνωστικές Λειτουργίες στην Τρίτη Ηλικία» από τον νευρολόγο Αλέξανδρο Γουλιανό.
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) και με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου» θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

** Με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας ο ΑΟΚ στην 1η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Ο Αετός Ορφανού υποδέχεται τον Ορφέα Ξάνθης ενώ στο Κιλκίς με τον Αλέξανδρο αγωνίζεται ο Νέστος.

** Ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα αυξηθούν στη συνέχεια αναμένονται σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, συριζα, ΚΚΕ, βουλη, καβαλα, σκύλος, μνήμη, bazaar, δραση, αοκ, ert, υπουργειο εσωτερικων, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, σταυροι, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, χειροτεχνιες, βουλευτες, αδεσποτα, μνήμη, το θεμα, γατα, δωρεαν, εφορια, ζωγραφικη, ηγεσια, θεμα, θρακη, ιππασια, μαγειρικη, μνημειο, προγραμμα, τηλεφωνο, ωρα, αγορα, αετος, αοκ, αποζημιωση, αρσενικο, αφιερωμενο, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, γατες, γεγονος, γινει, γινονται, δακοκτονια, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, διοικηση, διημερο, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, ελισαβετ, εν λόγω, εξυπηρετηση, εξισωτικη αποζημιωση, επρεπε, εσωτερικων, ετων, υπηρεσιες, θεια λειτουργια, ομιλια, κελσιου, κιλκις, λειτουργια, μακεδονια, μνημεια, νεστος, παιδια, προβληματα, πρινου, πρωι, ραντεβου, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σκύλος, σχεδιο, τμημα, τριτη, φυση, χαμογελο, bazaar, μποφορ, δικαιωματα, εξισωτικη, ιδιαιτερα, κυριακη, νοσοκομειο, θεια, θεματα, θερμοκρασια, υλικο, γιαγια
Τυχαία Θέματα