Η “Πυξίδα” για τα ετοιμόρροπα κτίρια στον Δήμο Μυτιλήνης

15:03 3/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου δύο νέων παιδιών από την πτώση παλαιού – ετοιμόρροπου κτίσματος από τον σεισμό της Σάμου η δημοτική παράταξη “Με Πυξίδα τον Πολίτη” ζητά από τον Δήμο Μυτιλήνης να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τα ετοιμόρροπα κτίρια.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατέθεσε η “Πυξίδα” ζητάει να ενημερωθεί για το πόσα κτίρια εντός του δήμου Μυτιλήνης έχουν κριθεί από την Πολεοδομία

ως επικινδύνως ετοιμόρροπα και δεν έχουν κατεδαφιστεί και πόσα κτίρια έχουν εντοπιστεί από τα δημοτικά/κοινοτικά συμβούλια ή και από μεμονωμένους πολίτες ως επικίνδυνα και βρίσκονται υπό εξέταση στην αρμόδια επιτροπή της Πολεοδομίας Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, ζητά ενημέρωση για το προτίθεται η δημοτική αρχή να πράξει για τα συγκεκριμένα κτίρια στο Πλωμάρι:

-Επικίνδυνο σεισμόπληκτο σπίτι το οποίο βρίσκεται κοντά στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά όπου καθημερινά περνούν μαθητές, πολίτες και οχήματα.

-Βιομηχανικό κτίριο “Του Σίμου η μηχανή” το οποίο βρίσκεται κοντά στο πολιτιστικό κέντρο Πλωμαρίου -από εκεί καθημερινά περνούν μικροί μαθητές από το Α’ Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, καθώς και πολίτες και οχήματα.

-Παλιό βιομηχανικό κτίριο στον κεντρικό παραλιακό δρόμο στη περιοχή eso papas. Καθημερινά περνάει πολύς κόσμος και οχήματα. Το κτίριο έχει υποστεί ζημιές στη στέγη.

“Η ανησυχία των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και ελπίζουμε πως θα έχουμε από την Δημοτική Αρχή άμεση ενεργοποίηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος”, τονίζει η “Πυξίδα”.

The post Η “Πυξίδα” για τα ετοιμόρροπα κτίρια στον Δήμο Μυτιλήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα