«Η προκατάληψη εναντίον των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο δεν είναι αποδεκτή»

18:44 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε προκατάληψη αποδίδει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου να μη γίνουν δεκτά στο χώρο της σχολικής δομής, προσφυγόπουλα. Προειδοποιούν δε, πως σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

«Τέτοιου είδους φαινόμενα, δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία και δεν είναι αποδεκτά», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας και εξήγησε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από το Κράτος, το Υπουργείο Παιδείας

και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους αναγκαίους εμβολιασμούς των προσφυγόπουλων, προκειμένου να ενταχθούν αρχικά σε τάξεις υποδοχής και ακολούθως στις κανονικές τάξεις».

Ακόμη, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στη χθεσινή του επίσκεψη στο 132ο σχολείο Αθηνών, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη, επισημαίνοντας, ότι είναι ένα σχολείο με 170 παιδιά τα οποία κατάγονται από 17 διαφορετικές πατρίδες.

«Όπως μου είπαν όλοι οι δάσκαλοι εκεί, αυτή η πολυεθνική συνύπαρξη δεν είναι εις βάρος κανενός, αντιθέτως και τα Ελληνάκια και τα ξένα παιδάκια, το ένα βοηθάει το άλλο κι έχουν πολύ καλή απόδοση απ’ αυτήν την συνεργασία μέσα στην τάξη», κατέληξε ο υπουργός.

«Το μάθημα της αλληλεγγύης θα αποτελέσει την πιο ουσιαστική παιδεία για τα παιδιά τους, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό«.

Συγκεκριμένα, η Κίνηση υπογραμμίζει πως «οι ίδιοι άνθρωποι της περιοχής του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι παιδιά και εγγόνια προσφύγων και μεταναστών, δεν πρέπει να επιτρέψουν να εμφανιστούν επιτροπές που θα οδηγήσουν «σε νέους Άγιους Παντελεήμονες και νέους αδικοχαμένους Παύλους Φύσσες».

Αίθουσα Σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα