Η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης την εποχή του κορονοϊού

12:18 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ζούμε εδώ και 10 μήνες κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε ο covid-19. Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ακολουθώντας τις σχετικές με τον κορονοϊό υγειονομικές διατάξεις, δεν λειτουργεί από τις 10 Μαρτίου 2020. Για να δραστηριοποιηθούν κάποιες ομάδες στον Σύλλογο, πρέπει να είναι ολιγομελείς (κάτω των 15 ατόμων) και να τηρούν απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες. « αναφέρει με μήνυμά της στα μέλη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης η κα Δώρα Κάσσα, Γενική Γραμματέας της Κίνησης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «οι νέες συνθήκες που δημιούργησε ο κορονοϊός

για τους χώρους πολιτισμού προϋποθέτουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση, ψυχραιμία και αλληλεγγύη ελπίζοντας πάντα σε καλύτερες μέρες.»

Σύμφωνα με την κα Κάσσα κατά την περίοδο του εγκλεισμού επισκευάστηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής η στέγη του κτιρίου του Συλλόγου. Επίσης, οι υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου επιμελήθηκαν τον Περιβάλλοντα Χώρο. Το Δ.Σ. φρόντισε για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων και θα φροντίσει για την αγορά καθαριστικών και αντισηπτικών.

Κάθε Ομάδα που θα λειτουργήσει στον χώρο της Π.Κ.Ρ. θα πρέπει να διαθέτει τα δικά της αντισηπτικά και να φροντίζει για τις μάσκες, τις αποστάσεις και την απολύμανση χεριών, χώρου και αντικειμένων που χρησιμοποιεί πριν και μετά από τη χρήση τους. «Τυχόν πρόστιμα από τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων επιβαρύνουν τα άτομα και τις Ομάδες και όχι τον Σύλλογο, που χωρίς πόρους δυσκολεύεται στην παρούσα φάση να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του.» σημειώνει.

Τέλος, επισημαίνει τις υποδείξεις της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. σύμφωνα με τις οποίες… «Σε περίπτωση που στους κόλπους του Συλλόγου σας βρεθεί θετικό στον κορονοϊό κρούσμα, οι εξετάσεις όλων των μελών του Συλλόγου θα γίνονται με την οικονομική ευθύνη είτε ατομικά των μελών του Συλλόγου, είτε του ιδίου του Συλλόγου σας (χωρίς καμία απαίτηση εκ μέρους σας οικονομικής συνδρομής του Δήμου Κομοτηνής ή της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.) και η παρούσα άδεια (λειτουργίας του Συλλόγου) θα ανακαλείται έως όλα τα δείγματα βρεθούν αρνητικά, με υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. σας.»

Info

Οι αιτήσεις για τη δραστηριοποίησή τους παρακαλούμε να υποβάλλονται στο Δ.Σ. γραπτά στο email: [email protected].

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα