Λάρισα – Απεργιακές συγκεντρώσεις: «Θωρακίστε την Υγεία-Προστατέψτε την Παιδεία»

12:18 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν έχουμε δασκάλους, δεν έχουμε καθηγητές, δεν έχουμε καθαρίστριες στα σχολεία», δήλωσε από την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Λαρισαίων, Ζήσης Γκαραλιάκος.

«Το ΕΣΥ δεν θωρακίστηκε, χάθηκε η ευκαιρία. Παλεύουμε για τη ζωή μας», ανέφερε ο κ. Γκαραλιάκος.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), Θανάσης Αθανασιάδης, δήλωσε ότι «το ΕΣΥ εξακολουθεί να πορεύεται με 30.000 κενές θέσεις εργασίας και με το 30% των εργαζομένων του σε θέσεις προσωρινής απασχόλησης. Η επόμενη περίοδος,

στη β´ φάση της πανδημίας, θα είναι κρίσιμη. Ζητούμε κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις και επίταξη όλων των διαθέσιμων δομών σε ένα κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο Θανάσης Φούντας, προεδρεύων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στην Παντελιά Ταχυδρομείου, ανέφερε ότι «δε λήφθηκε ούτε ένα επιπλέον μέτρο από την κυβέρνηση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την COVID-19.Ζητούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού βοηθητικού προσωπικού και καθαριστριών, μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα