Η παράταξη «Όλοι μαζί για τη Σάμο» ζητά να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών

00:11 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που θα μεταφερθούν σε άλλες σχολικές μονάδες, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε σχολικά κτίρια από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου, αναφέρεται η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί για τη Σάμο» σε σχετική της ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας να μετακινούνται με ίδια μέσα στα σχολεία οι μαθητές.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε προβλήματα με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα μαθητών, όπως του Ηραίου, της Χώρας, του Παλαιοκάστρου να μην παρακολουθήσουν δια ζώσης μάθημα αλλά

να συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη αναφέρει ότι ακόμη και εάν οι γονείς διαθέτουν όχημα και δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους, το επίδομα που αναφέρει η ΚΥΑ είναι μόλις 0,35 ευρώ ανά χιλιόμετρο, πληρώνεται μόνο η μετάβαση και όχι η επιστροφή και μόνο για ένα παιδί της οικογενείας, με απλά λόγια το επίδομα είναι μηδαμινό.

Για το λόγο αυτό  η Παράταξη του κ. Κατρακάζου προτείνει στην Περιφέρεια να επικαλεστεί τις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η Σάμος λόγω του σεισμού και να δοθεί με κυβερνητική έγκριση (μια γραμμή σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο) η δυνατότητα, άμεσης ανάθεσης σε μεταφορείς μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει η ΚΥΑ.

«Είναι σίγουρο ότι το αίτημα αυτό θα εγκρινόταν αμέσως , τα αιτούμενα δρομολόγια θα καθορίζονταν στην πορεία και δε θα είχαν μπει οι γονείς και τα παιδιά σε όλη αυτήν τη μεγάλη ταλαιπωρία. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σε πολλές άλλες Περιφερειακές Ενότητες που έχουν πληγεί ανάλογα.

Καλούμε, έστω και τώρα, να εγκαταλειφθεί η διαχειριστική λογική, να γίνει διεκδίκηση για να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία γονέων και παιδιών. Ανάλογα θα πρέπει να γίνει και με μια σειρά άλλων σημαντικών προβλημάτων που ο φονικός σεισμός έχει προκαλέσει»,αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

 

The post Η παράταξη «Όλοι μαζί για τη Σάμο» ζητά να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα