Κλειστά και την Τρίτη Δημοτικά- Νηπιαγωγεία – Παγωμένα τα χωριά της Βόρειας Χίου

00:11 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστά θα παραμείνουν στη Χίο και την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
Σχετικό αίτημα κατέθεσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Κελεπερτζής, το οποίο και ενέκρινε ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, λόγω της συνεχιζόμενης επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στους οδικούς άξονες κεντρικής και βόρειας Χίου αλλά και στους κατοίκους των χωριών Αμανής και Πελιναίου.
Το χιόνι σε χωριά όπως στις Αμάδες, Βίκι,

Καμπιά, Σπαρτούντα, Φυτά, έφτασε στο ένα μέτρο με αποτέλεσμα ειδικά οι δρόμοι των χωριών να μην έχουν καθαριστεί. Επίσης για πολλές ώρες τα χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (και τηλέφωνο), εξαιτίας των βραχυκυκλωμάτων που προκαλούν τα βαριά από το χιόνι κλαδιών δέντρων. Αγώνα δίνουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, που προσπαθούν να εντοπίσουν και να φτάσουν τα σημεία μέσα στο δάσος που έχει προκληθεί βλάβη.
Παρά το γεγονός εξάλλου ότι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν ανοίξει τα περισσότερα σημεία του εθνικού και οδικού άξονα και υπήρχαν προβλήματα μόνο στο δυτικό τμήμα των χωριών της Αμανής, μετά την Παρπαριά, κατά τις βραδινές και πρωϊνές ώρες Τετάρτης αναμένεται να παγώσουν, κάνοντας επικίνδυνη την όποια μετακίνηση.

Εν τω μεταξύ σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Χίου άσκησε η δημοτική σύμβουλος (από την παράταξη Πρωτοβουλία για τη Χίο) Βιβή Ποταμούση.
«…Γνώριζαν για την επερχόμενη κακοκαιρία και δεν έγινε καμία προετοιμασία, αλλά και μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει εμφανιστεί πουθενά. Ποταμιά, Χάλανδρα, Αφροδίσια, Κέραμος, Κουρούνια, Νενητούρια, μέσα στα χωριά η κατάσταση είναι τραγική. Οι γέροντες της Αμανής καθαρίζουν τους δρόμους για να νοιαστούν ο ένας τον άλλο, να πάνε στα ζωντανά τους, να εξομαλύνουν την καθημερινότητά τους. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! Κόβουν τα πεσμένα δέντρα για να μπορεί να περάσει αυτοκίνητο μέσα στα χωριά αν συμβεί σε κάποιον κάτι. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής το ίδιο. Ρισκάρουν για να φτάσουν στα ποιμνιοστάσια τους! Που είσαστε κύριοι της Δημοτικής αρχής; Άφαντοι για την Αμανή…”, σημειώνει μεταξύ άλλων στην παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος κα Ποταμούση που τυγχάνει και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου.

The post Κλειστά και την Τρίτη Δημοτικά- Νηπιαγωγεία – Παγωμένα τα χωριά της Βόρειας Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα