Η «Μήδεια» έφτασε και στην Κρήτη – Βουτιά του υδράργυρου και ισχυρές βροχοπτώσεις

08:21 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με καταρρακτώδεις βροχές, που στη συνέχεια έγιναν ηπιότερες αλλά συνεχείς, έφτασε χθες το βράδυ και στην Κρήτη η κακοκαιρία με την ονομασία “Μήδεια”. Από σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η «Μήδεια» θα μπει στη δεύτερη φάση της και ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και θα φτάσει μέχρι τους 7 βαθμούς κελσίου στα πεδινά και αρκετά χαμηλότερα στα ημιορεινά και ορεινά, αφού θα χιονίσει ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Μήδειας» θα είναι οι βροχοπτώσεις και

οι χιονοπτώσεις που σταδιακά θα φτάσουν μέχρι και τα 300 μέτρα υψόμετρο, οι ισχυροί άνεμοι ως και 9 μποφόρ, και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.  Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων.

Προληπτικά, ενόψει της κακοκαιρίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση σε όλο τον νομό Χανίων καθώς και στον δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Ανοιχτό είναι από χθες το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, στο οποίο μπορεί να πάει όποιος άστεγος το επιθυμεί, το διάστημα που διαρκεί η κακοκαιρία, χωρίς να προηγηθεί τηλεφώνημα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα