Η μεγάλη κακοκαιρία προξένησε… μικροπροβληματα

00:02 25/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρής έκτασης προβλήματα σε σχέση με την τεράστια ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες ήταν ο απολογισμός του πρώτου κύματος κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Τα προβλήματα ήταν κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και πετρών. Συγκεκριμένα στην Εθνική οδό Σάμου – Καρλοβάσου, στο δρόμο από Παγώνδα προς Σπαθαραίους ο οποίος παρέμεινε κλειστός για κάποιες ώρες ,στον δρόμο προς Μανωλάτες και στην Καλλιθέα.

Τα ρέματα σε Καρλόβασι, Χώρα και Ηραίον έφτασαν στα όρια επιφυλακής

ενώ υπερχείλισε το ρέμα στο Κοκκάρι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια υπόγεια και λόγω του ότι δεν λειτούργησαν οι αντλίες χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων.

Στην Λέκκα σημειώθηκε πτώση ενός δέντρου με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Λέκκα, τους Κοσμαδαίους και την Καστανιά.

Τα συνεργεία της Π.Ε Σάμου αλλά και του Δήμου βρισκόταν από πολύ νωρίς το πρωί στους δρόμους για να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται για να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο, λόγω του καθαρισμού που έγινε φέτος συντονισμένα σε όλα τα ρέμα απεφεύχθησαν τα χειρότερα μιας και η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος καταπτώσεων.

The post Η μεγάλη κακοκαιρία προξένησε… μικροπροβληματα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα