«Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

03:07 4/6/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» παρουσίασε η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, με την συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας και της Χορωδίας Ενηλίκων του συλλόγου.

Η ιδέα της παράστασης ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή των Μικρασιατών προσφύγων στη Σάμο, σε μια προσφυγική γειτονιά την εποχή του ΄60, με τα ήθη και έθιμα που έφεραν από την απέναντι ακτή της Ιωνίας, με σενάριο τον κρυφό έρωτα δύο νέων παιδιών και τα περίφημα προξενιά, διανθισμένη με τραγούδια που ακούγονταν

στους καφενέδες της εποχής και που αποτελούν ένα ισχυρό μέχρι σήμερα αναμνησιακό και νοσταλγικό κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας.

Αποδόθηκαν γνωστά τραγούδια, παραδοσιακά, λαϊκά και ρετρό από τις χορωδίες, με την συνοδεία της ορχήστρας του συλλόγου,με παραδοσιακά και λαϊκά όργανα. Το σενάριο της παράστασης ήταν έμπνευση της Κων/νας Ασβεστά, του Δημήτρη Ιωαννίδη και του Στέφανου Πουλτσάκη, που είναι και ο μουσικοδιδάσκαλος της ΄Ενωσης, ενώ για τις χορωδίες, υπεύθυνος ήταν ο Στράτος Ασβεστάς. Την αφήγηση της παράστασης έκανε ο Μανώλης Μόττος. Έπαιξαν στην παράσταση 12 ηθοποιοί, η παιδική χορωδία αποτελούνταν από 15 παιδιά, ενώ η χορωδία των ενηλίκων απαρτιζόταν από 31 χορωδούς. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες ο αντιπρόεδρος της ΄Ενωσης κος Βασίλης Παπακοσμάς.

The post «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα