Η Λαμία 3-1 μέσα στην Τρίπολη

19:58 9/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εμφατική και συνάμα, ιστορική νίκη-η πρώτη στη Σούπερ Λιγκ Σουρωτή-σημείωσε, σήμερα το απόγευμα, στην Τρίπολη, η νεοφώτιστη Λαμία.

Το εκκωφαντικό 1-3 της ομάδας της Φθιώτιδας, επί του «προβληματικού» Αστέρα, ήρθε να…πιστοποιήσει, το θετικό ξεκίνημα της ομάδας της Στερεάς Ελλάδας, που ακόμα δεν έχει παίξει κάποιο παιχνίδι στο γήπεδό της και που ευελπιστεί να «μπει» στο ΔΑΚ Λαμίας, στον επόμενο αγώνα με την ΑΕΚ.

Το οδυνηρό 1-3 για τον Αστέρα (2η εντός έδρας ήττα, 2η ήττα που έχει κοινά στοιχεία μ’ αυτήν του ΠΑΣ) ήρθε να αναδείξει-εκ’ νέου θα λέγαμε-κάποιες σοβαρές ανορθογραφίες, όπως

α) τις αμυντικές αδυναμίες και αδράνειες,

β) το θέμα με τις στημένες μπάλες και τις αρνητικές επιδράσεις που αυτό φέρνει στην ομάδα,

γ) την γενικευμένη και παρατεταμένη σε χρόνο, σύγχυση, στο ΠΩΣ δηλαδή, μπορεί να «χτισθεί» μία ουσιαστική επιθετική δράση (μείζον θέμα, πλέον για τον Αστέρα, εξελίσσεται το πλάνο και το καθαρό μυαλό)

δ) την αναποτελεσματικότητα στην επίτευξη τέρματος, την κατάλληλη στιγμή, ε) την αδυναμία της ομάδας ΟΛΗΣ, να προσπεράσει το ψυχολογικό σοκ, με το που θα βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Μπάμπη Τενέ, παρά την απουσία του Πατρίκ Βουό, είχε σήμερα

α)σωστή χωρο-χρονική τοποθέτηση,

β) είχε αμυντική προσήλωση,

γ) είχε «σύμμαχο» τα δύο γρήγορα τέρματα,

δ) είχε «συμπαίκτη» τον χρόνο του αγώνα που δούλευε γι’ αυτήν και φυσικά, είχε και

ε) κάποια τύχη, σε στιγμές που ο Αστέρας μπορούσε άνετα να σκοράρει και να μπει στην διεκδίκηση αποφυγής της ήττας.

Τα γκολ της αναμέτρησης

* Στο 6ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ του έμπειρου Ισπανού Πίτσι, από αριστερά, ο επίσης έμπειρος Σουλειμάν Όμο, μπόρεσε ανενόχλητος, να πετύχει γκολ.

* Σε ξαφνική αντεπίθεση και όταν σχεδόν όλος ο Αστέρας ήταν προς το γήπεδο της Λαμίας, ο Πίτσι, με διπλή προσπάθεια, έκανε το 0-2, μόλις στο 25ο λεπτό και αφού πρώτα, είχε αποκρούσει εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης.

* Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον (πολύ καλός στο β μέρος, ταλαιπώρησε την άμυνα του Αστέρα και δεν άφησε να φανεί το κενό του Βουό) και 0-3 στο 80ο λεπτό.

* Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό με κεφαλιά του νεαρού διεθνή Πασαλίδη, ύστερα από χτύπημα κόρνερ.

Δύο δοκάρια

* Στο 12ο λεπτό, δοκάρι (οριζόντιο) για τον Αστέρα είχε με κεφαλιά ο Καλτσάς και αφού είχε προηγηθεί χτύπημα κόρνερ του Ισνάλντο και πρώτη κεφαλιά του Πασαλίδη.

* Δοκάρι (αριστερό κάθετο), με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, είχε η Λαμία, με τον Σταύρο Βασιλαντονόπουλο, ύστερα από στημένη φάση (κόρνερ) και αφού είχε προηγηθεί σωτήρια επέμβαση του Αθανασιάδη.

Δύο γεγονότα

* Αρκετές αποδοκιμασίες-γιουχαρίσματα απ’ τους 1.500 περίπου, φιλάθλους του Αστέρα, μετά το 0-2, με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το τέλος της αναμέτρησης.

* Σε φραστικές διαμαρτυρίες-σχόλια για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Αστέρα, λίγων νεαρών φιλάθλων, έξω απ’ την είσοδο των γραφείων της ΠΑΕ, ο κ. Γιάννης Καυμενάκης (εκ των μεγαλομετόχων-ιδιοκτητών), την ώρα που πήγαινε με τον Γιώργο Μποροβήλο και τον κ. Νίκο Γαλανακόπουλο (στέλεχος της ΠΑΕ Αστέρας) προς τα γραφεία της εταιρείας, φορτισμένος απ’ την στιγμή, αντέδρασε, λέγοντας στους συγκεκριμένους φιλάθλους:«Όποιος το επιθυμεί ας έρθει αυτός να πάρει την ομάδα». Εν’ συνεχεία, ο κ. Γαλανακόπουλος, επιχείρησε να επιτεθεί σε κάποιον οπαδό που φαίνεται, φραστικά να τον προκάλεσε με κάποιο σχόλιο, ωστόσο, συγκρατήθηκε από παρευρισκόμενους και το άτυχο συμβάν, σταμάτησε εκεί.

* Συζήτηση σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, είχαν φίλοι της ομάδας του Αστέρα, στο τέλος του αγώνα, με παίκτες που έφευγαν απ’ το γήπεδο. Αντικείμενο της συζήτησης, προφανώς, η πολύ άσχημη εικόνα του Αστέρα στο παιχνίδι με τη Λαμία (και όχι μόνο).

* Ενδιαφέρον έχει να δούμε τις επόμενες ημέρες, εάν υπάρξουν ενέργειες της διοίκησης ή άλλου είδους δράσεις, με αφορμή το άσχημο πρόσωπο της ομάδας και τις δύο εντός έδρας ήττες, με το…καλημέρα του πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας έπαιξε με τους Αθανασιάδη, Ιγκόρ, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Γιαννούλη, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαδινδά, Ισνάλντο, Καλτσά και Μανιά. Έπαιξαν και οι Γκοντό, Μάσα και Δουβίκας.

Η θριαμβεύτρια Λαμία, αγωνίστηκε με τους Παπαδόπουλο, Βασιλαντωνόπουλο, Παντελιάδη, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ακόστα. Έπαιξαν και οι Λινάρδος, Αναστασόπουλος, Κουτρουμάνος.

Δηλώσεις προπονητών

Μπάμπης Τενές: » Είναι ιστορική η σημερινή ημέρα για τη Λαμία, μετά το διπλό αυτό. Είχαμε πειθαρχία, είχαμε αγωνιστικότητα, είχαμε πλάνο και ψυχή. Είχαμε βέβαια και δόση τύχης. Έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς, για την πορεία της ομάδας, για την ψυχολογία μας. Έχουμε ξεκινήσει καλά. Θέλουμε συνέχεια. Έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Ωστόσο, κανείς δεν σώζεται απ’ την 3η αγωνιστική.»

Στάικος Βεργέτης: Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα. Είχαμε δουλέψει γι’ αυτές. Δυστυχώς, δεχθήκαμε φτηνά γκολ και πάθαμε ψυχολογικό σοκ. Δεν ξέρω τι φταίει. Έλλειψη συγκέντρωσης; φόβος; Θα παλέψω την δύσκολη αυτή κατάσταση. Θα παλέψουμε όλοι μας. Ζητάμε συγνώμη απ’ τον κόσμο.»

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα