Δέκα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

17:32 9/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Υποψηφιότητα κατέθεσαν οι: Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Ν. Ανδρουλάκης, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Ι. Μανιάτης, Ι. Ραγκούσης, Κ. Γάτσιος, Α. Πόντας και Δημ. Τζιώτης.

Θέλω να ολοκληρώσω το όραμα του Γιώργου Γεννηματά, δήλωσε στον ΣΚΑΙ,

η Φώφη Γεννηματά, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ «επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος».

«Θέλουμε να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξη, όχι να μοιραστούμε θέσεις», δήλωσε επίσης η κ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι ένας χώρος κατακερματισμένος δεν είναι ελκυστικός. «Δεν μπορεί να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι θα έχει τη δύναμη αύριο να καθορίσει το μέλλον του».

«Δεν κάνουμε καλλιστεία. Εμείς θα συγκρουστούμε εποικοδομητικά. Με προτάσεις για τα βάσανα της χώρας. Ο ένας θα λέει «νέο ΠΑΣΟΚ», ο άλλος θα λέει «νέα Κεντροαριστερά», εμείς λέμε «νέο προοδευτικό Κίνημα», «ανοιχτό Κέντρο». Ο κόσμος θα αποφασίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ανάρτηση του στο facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε μεταξύ άλλων, «Ο αγώνας για το μεγάλο και καλό ξεκίνησε».

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω εδώ, και ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την παράταξη, διαμηνύει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Eίναι μάλλον η τελευταία μεγάλη -σε αυτή την περίοδο- ευκαιρία της δημοκρατικής παράταξης να σταθεί στα πόδια της, όχι για να απειλήσει, αλλά για να προτείνει», ήταν η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Τέλος, σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση δεν αρκεί απλώς μία αλλαγή κυβέρνησης ή κυβερνητικού προγράμματος. Χρειάζεται αλλαγή ιστορικής πορείας. Χρειάζεται μία δημοκρατική επανάσταση.

Θεοχαρόπουλος: Ύποπτη η έρευνα της Prorata για την κεντροαριστερά

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε έρευνα της εταιρείας Prorata για τις διεργασίες στην Κεντροαριστεράτης που παρουσίασε σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών.

«Με πραγματική κατάπληξη είδα δημοσκόπηση της PRORATA για την εκλογή αρχηγού στην κεντροαριστερά όπου εμφανίζεται το όνομα μου ενώ όχι μόνο δεν ήμουν και δεν είμαι υποψήφιος αλλά και έχω δημόσια δηλώσει από τις 5 Σεπτεμβρίου ότι δεν πρόκειται να εμπλακώ στη διαδικασία υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας, η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 4 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, συνεπώς για 3 από τις 4 ημέρες της έρευνας μετρούσαν την υποψηφιότητα μου ενώ είχα ήδη ξεκαθαρίσει δημόσια ότι δεν θα είμαι υποψήφιος» .

Προσθέτει δε, ότι «θα επρόκειτο για αστείο αν δεν ήταν εξαιρετικά προβληματικό και ύποπτο. Τέτοιες αντιδεοντολογικές ενέργειες πλήττουν την αξιοπιστία των δημοσκοπικών εταιρειών. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς με αφορμή αυτά τα περιστατικά οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Καταλήγει λέγοντας ότι συνεχίζει αταλάντευτα να εργάζεται για έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, για μία σύγχρονη, ενωμένη και ανανεωμένη κεντροαριστερά μακριά από λογικές του παρελθόντος.

Σχετική είδηση: «Έκλεισε» ο κατάλογος των υποψηφίων για την ηγεσία της κεντροαριστεράς
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα