Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας

08:20 15/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με σειρά εμφανίσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 21:00, στο μικρό θερινό θέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους Ορεστικού, και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, στις

21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, σύνολο εγχόρδων της ΚΟΘ θα παρουσιάσει τα «Δύο βυζαντινά σκίτσα» του Σόλωνα Μιχαηλίδη, έργο γεμάτο συναισθήματα και πρωτότυπες μελωδίες βυζαντινότροπου χαρακτήρα, που αποτελεί αποτέλεσμα των μελετών του Κύπριου ιδρυτή της ΚΟΘ για τη βυζαντινή μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι «Οι Τέσσερις Εποχές», που αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα στην ιστορία της μουσικής.

Σόλο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας, ο εξάρχων βιολιστής της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας.

Μια παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Καστοριάς και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ

Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΘ (www.tsso.gr)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα