Η Κομοτηνή της Συνύπαρξης

19:45 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα πέντε χρόνια οδοντίατρος ο Μουσταφά Αλή, σήμερα περιμένει την συνταξιοδότησή του καμαρώνοντας την κόρη και τον γιό του που συνεχίζουν στο δρόμο της ιατρικής. Με σπουδές στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά του, με σπουδές στη Σμύρνη εκείνος είδε, στο διάβα των χρόνων, πολλά να προς το καλύτερο και την συνύπαρξη, την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη να παραμένει σταθερή αξία.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου, μόνο που τα χρόνια της Κρίσης άρχισα να νιώθω ανασφαλής, δεν ξέρω

τι θα γίνει;» δηλώνει έχοντας κι εκείνος την αγωνία της εποχής. Θεωρεί την Κομοτηνή ωραία πόλη και το περιβάλλον σταθερή αξία για την περιοχή. «Ευτυχώς έμεινε ανέπαφο» δηλώνει και σπεύδει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να το συγκρίνει με το σήμερα…

«Από τα χρόνια της νιότης μου μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά προς το καλύτερο» δηλώνει ο κος Μουσταφά σημειώνοντας, όμως, ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον. «Με τους Χριστιανούς της περιοχής ποτέ δεν είχαμε κακές σχέσεις,αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του τόπου» τονίζει μην κρύβοντας, όμως, την αγωνία του για το μέλλον. «Όσο το δυνατόν νωρίτερα βγούμε από την Κρίση, τόσο καλύτερα θα είναι» δηλώνει ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες για όλους.
Φώτο:Μουσταφά Αλή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα