Η Κίνα προετοιμάζεται για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

12:33 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο της αεροναυτικής της Κίνας (Beihang University) θα ζήσουν εθελοντικά μέσα σε ένα σφραγισμένο εργαστήριο 160 τ.μ. για 200 ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρώτης κινεζικής επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το πείραμα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών που είναι απαραίτητες για την εγγύηση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των αστροναυτών σε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες διαστημικές εξερευνήσεις. Το εργαστήριο του Κινεζικού Πανεπιστημίου,

αποτελεί μέρος ενός διετούς πειράματος που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου με σκοπό να ελέγξει το σύστημα υποστήριξης (BLSS) και πώς αυτό επηρεάζει τα μέλη του πληρώματος.

Ο κύριος χώρος αποτελείται από τέσσερις καμπίνες, έναν κοινό χώρο, μια τουαλέτα, μια αίθουσα επεξεργασίας αποβλήτων και μια αίθουσα εκτροφής ζώων.

Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που ολοκλήρωσε επιτυχώς μια ήπια προσγείωση στη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2013. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, με στόχο την εγκατάσταση αστροναυτών μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ:

Four volunteers will live in a sealed lab for 200 days as China preps for its first manned moon mission

Keywords
Τυχαία Θέματα