ΕΡΤ2 – «Η ιστορία του Θεού» με τον Μόργκαν Φρίμαν

01:17 11/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλα τα επεισόδια του πρώτου και του δεύτερου κύκλου της νέας εκπληκτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του Θεού» (The Story of God), παραγωγής ΗΠΑ 2016-2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από το Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, στις 17:00.

O βραβευμένος με Όσκαρ

Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν με την κάμερα της εκπομπής, διεξάγει μια έρευνα για να ανακαλύψει πώς αντιλαμβάνονται οι περισσότερες θρησκείες τη ζωή μετά θάνατον και πώς ορίζεται η πράξη της δημιουργίας, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις σε διάφορα μεγάλα ερωτήματα που προβληματίζουν όλη την ανθρωπότητα.

Πρόκειται για μια επική σειρά που εξετάζει πώς η θρησκεία έπαιξε το δικό της ρόλο στην Ιστορία του κόσμου και πώς συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας καθημερινά, ανεξάρτητα από το Θεό που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε.

Ο Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε κάποιες από τις ιερότερες πόλεις του κόσμου, από τις Πυραμίδες μέχρι το ιερό δέντρο του Βούδα και τα χαλάσματα του Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ.

Συναντά ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω και συζητεί με θρησκευτικούς ηγέτες, επιστήμονες, ιστορικούς και αρχαιολόγους σε μια προσπάθεια να κατανοήσει πώς εξελίσσεται η θρησκεία και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας που συνεχώς αλλάζει και ταυτόχρονα τον τρόπο που η θρησκεία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που προβλημάτισαν, τρομοκράτησαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς από την πρώτη στιγμή, όπως η δημιουργία του κόσμου και η πίστη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί την ημέρα της Αποκάλυψης.

Αυτή η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει σε χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Θεολογίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και προσωπική αναζήτηση του Μόργκαν Φρίμαν μέσα από συζητήσεις με σαμάνους, ιερείς, ιμάμηδες και πιστούς, προκειμένου να ανακαλύψει τι σημαίνει Θεός για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας και να δείξει ότι, παρά τις όποιες εμφανείς διαφορές μας, τα πιστεύω μας έχουν πολύ περισσότερα κοινά από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου 2020, στις 17:00(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο: «Πέρα από το θάνατο»(Beyond Death)

Με την κάμερα της εκπομπής, ο Μόργκαν Φρίμαν ερευνά πώς οι διάφορες θρησκείες του παρελθόντος και του παρόντος απαντούν στο ερώτημα: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο: «Αποκάλυψη»(Apocalypse)

Ο Μόργκαν Φρίμαν διερευνά πώς διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις προβλέπουν το Τέλος του Κόσμου.

Ταξιδεύει στην έρημο, όπου μελετά τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, και επισκέπτεται τη Ρώμη όπου προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το Χάραγμα του Θηρίου: τον αριθμό 666.

Έπειτα από μία συνεδρία διαλογισμού μ’ έναν από τις ιερότερες μορφές του Βουδισμού, ο Φρίμαν αρχίζει να επαναπροσδιορίζει την οπτική του.

Κι αν η Αποκάλυψη δεν είναι ένα λουτρό αίματος όλης της ανθρωπότητας, αλλά μια αλλαγή πνευματικών προτύπων;

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα