Η Γαλλία τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

15:43 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου, το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο, στην Ελβετία, θα γιορτάσει τα 70α γενέθλιά του, φιλοξενώντας στο πρόγραμμά του προβολές και δράσεις, με τη Γαλλία να είναι, για εφέτος, η τιμώμενη χώρα του θεσμού.

Τέσσερις ταινίες Γάλλων σκηνοθετών: το φιλμ «Demain et tous les autres jours» της Νοεμί Λβοβσκί, που θα εγκαινιάσει τις

προβολές, το «Lola Pater» του Ναντίρ Μοκνές, το «Sparring» του Σαμουέλ Ζουί και το «Chien» του Σαμουέλ Μπενσετρίτ, είναι ανάμεσα στις 14 ταινίες μεγάλου μήκους που θα προβληθούν σε αβάν-πρεμιέρ στην Piazza Grande, την κεντρική πλατεία του Λοκάρνο.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γάλλο κινηματογραφιστή, Ζακ Τουρνέρ (1904–1977), σκηνοθέτη των ταινιών «La Feline», «Vaudou».

Οι κινηματογραφόφιλοι θα απολαύσουν επίσης ένα αφιέρωμα στη Γερμανίδα ηθοποιό Ναστάζια Κίνσκι, για την ερμηνεία της στις ταινίες «Αγριόγατα» (1981) και «Παρίσι, Τέξας» (1984).

Στη μεγάλη οθόνη θα εμφανιστούν, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Ρομέν Ντουρίς, ο Ματιέ Αμαλρίκ, η Βανέσα Παραντί και άλλοι ηθοποιοί μαζί με τη Σαρλίζ Θερόν (στην ταινία «Atomic Bomb» του Ντέιβιντ Λιτς), τον Ρόμπερτ Πάτινσον («Good Time») και τον Γουίλεμ Νταφόε («What happened to Monday»).

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, ο σκηνοθέτης Ζαν-Μαρί Στρομπ θα λάβει την Τιμητική Λεοπάρδαλη του φεστιβάλ για το σύνολο του έργου του σε ειδική τελετή στις 11 Αυγούστου. Ο Ματιέ Κασοβίτς θα λάβει το Excellence Award Moët & Chandon, που απονέμεται σε ηθοποιούς με διεθνή αναγνώριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα