Κέρκυρα: Έκτακτη σύγληση του Συντονιστικού για το Λιβάδι του Ρόπα

14:09 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας καλεί η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή για αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Το θέμα θα είναι «Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων (εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.λ.π) στην περιοχή ΄΄Λιβάδι Ρόπα΄΄»
Η πρόσκληση για άμεση συνεδρίαση του Συντονιστικού έρχεται μετά από αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ανδρέα Ρίζου ο οποίος προειδοποιεί ότι η κατάσταση στο Λιβάδι του Ρόπα

έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις εκ νέου.
Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα και την Αντιπεριφερειάρχη, ενημερώνει ότι, την ώρα που οι πυροσβέστες ήταν στο καθήκον σβήνοντας τις πρόσφατες πυρκαγιές, τους έκλεψαν κινητό τηλέφωνο από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και επίσης ότι δέχθηκαν αναίτια φραστική επίθεση από πολίτες του οικισμού των τσιγγάνων οι οποίοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στα πυροσβεστικά οχήματα.
Ο κος Ρίζος αναφέρει ότι γενικότερα το Λιβάδι του Ρόπα που βρίσκεται ο οικισμός των τσιγγάνων πλήττεται από πυρκαγιές από πρόθεση εξαιτίας της καύσης καλωδίων και πλαστικών. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη όταν έφτασαν στην περιοχή οι πυροσβέστες διαπίστωσαν τρεις εστίες φωτιάς ταυτόχρονα. Το φαινόμενο αναφέρει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής δεν είναι βέβαια καινούργιο αλλά και το γενικότερο κλίμα είναι οξυμένο καταγγέλλοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει βοήθεια από τους τσιγγάνους αντίθετα δείχνουν επιθετική συμπεριφορά.
Ο Διοικητής δηλώνει μεν ότι η υπηρεσία του θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα είναι εύκολο – αφήνοντας αιχμές για ελλιπή προστασία των πυροσβεστών από άλλες υπηρεσίες – γι αυτό και ζητά να διατυπώσουν τις απόψεις τους όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό και επίσης να οριστεί μια μεγαλύτερη ζώνη πυροπροστασίας για τα γύρω χωριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα