Η Ένωση Κεντρώων για Οικονομία, πρόωρες εκλογές, στήριξη Αλ. Τσίπρα σε Γ. Μπουτάρη, Σκοπιανό

14:17 25/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Από το 2009 τονίσαμε ότι έπρεπε να συμμορφωθούμε με όλες τις μεταρρυθμίσεις και εάν το είχαμε κάνει από το 2011 θα είχαμε εξέλθει από τα μνημόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Όμως ο Γ. Παπανδρέου έψαχνε λεφτά στην Κίνα και την Ρωσία, ο Σαμαράς έκανε Ζάππεια και ο Τσίπρας

έσκιζε μνημόνια. Αυτές οι «μαγκιές» κόστισαν στην χώρα και τώρα άγουμε τον όγδοο χρόνο του εφιάλτη. Να συνειδητοποιήσουμε ότι με τις «μαγκιές» θα καταστραφούμε και με τις μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και αν βρουν τα κόμματα το θάρρος να πείσουν την κοινωνία ότι αυτό ακριβώς, το ότι δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις, αυτό μας κατέστρεψε», τονίζει η Ένωση Κεντρώων.

Με άλλη ανακοίνωση, η Ένωση Κεντρώων καλεί τον πρωθυπουργό «να μην λέει μεγάλες λέξεις, ότι θα ήταν ηλίθιος εάν δεν εξαντλήσει την τετραετία και να δρέψει τους καρπούς των θυσιών του, γιατί υπάρχει και η ανάγνωση ότι ακριβώς για αυτό θα κάνει εκλογές το Φθινόπωρο του 2018. Για να μην δρέψει το ανάθεμα της κοινωνίας από τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και έτσι δραπετεύοντας θα έχει αποδείξει ότι δεν είναι ηλίθιος να μένει».

«Σχετικά με το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη, θεωρούμε ότι καλό είναι να το ξανασκεφτεί», σημειώνει, επίσης, η Ένωση Κεντρώων.

«Όλοι δείξαμε την συμπάθειά μας στο πρόσωπο του Δημάρχου, όλοι καταδικάσαμε την βάρβαρη εναντίον του επίθεση, όμως πιστεύουμε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλα παράπονα από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όποιοι στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη θα χρεωθούν και την δραστική μείωση της αποδοχής του στο κοινό της Μακεδονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανόητοι όσοι νομίζουν ότι δίνοντας την ονομασία στα Σκόπια κάνουμε παραχώρηση. Κατά τον Πρωθυπουργό, δίνοντας το «Μακεδονία» παίρνουμε, υπονοεί, το παράσημο της ανοιχτής παλάμης. Αυτή η θεώρηση του κ. Τσίπρα που πιστεύει ότι θα γίνει και θεώρηση της κας Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη, είναι η νέα νοοτροπία της εξουσίας της αριστεράς που θα υποστούμε λίγο ακόμη μέχρι τις εκλογές. Και εκεί θα «δρέψει» ο κ. Τσίπρας σίγουρα τους καρπούς των αγώνων του», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα