Η ΕΛΜΕ Λήμνου στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου

12:05 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, καλώντας για «μαζική, δυναμική απάντηση ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα! Όλοι στον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές”.

Παράλληλα, διοργανώνει, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, συμβολικές

απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων, στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Λήμνου και στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Λήμνου.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή, ακόμα και σε καιρό πανδημίας. Το ‘σχέδιο’ του Υπουργείου Παιδείας για τη λεγόμενη ‘τηλεκπαίδευση’ φανερώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική στήριξης των μαθητών. Όχι μόνο δε διευκολύνει, αλλά βάζει επιπλέον εμπόδια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπονομεύει την καθημερινή μας προσπάθεια. Το σύστημα σχεδόν καθημερινά καταρρέει. Χιλιάδες μαθητές δεν έχουν τα τεχνολογικά μέσα για να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Νέες ταξικές ανισότητες δημιουργούνται».

The post Η ΕΛΜΕ Λήμνου στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα