Λέρος: 16 απινιδωτές εγκαθιστά η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

11:19 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τοποθέτηση συνολικά 16 Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Λέρου.

Ήδη, οι δύο πρώτοι απινιδωτές τοποθετήθηκαν στο νησί, με τον πρώτο έξω από το Δημαρχείο στην περιοχή Πλατάνου Λέρου. Την εγκατάσταση του μηχανήματος πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, που δεσμεύτηκε και για την άμεση προμήθεια από τον δήμο της Λέρου δύο ακόμα απινιδωτών, οι οποίοι θα παραχωρηθούν στην Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Λέρου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ

Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της ομάδας, Τάκης Βάρνας, «όλα τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά δύο συμπολιτών μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βάρνας υπογράμμισε πως μετά την εγκατάσταση των απινιδωτών θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκπαιδεύσεις και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις στους εργαζόμενους στον Δήμο της Λέρου αλλά και σε υπαλλήλους διαφόρων επιχειρήσεων οι οποίες φιλοξενούν απινιδωτές, και όχι μόνο, καθώς και σε διάφορες άλλες ομάδες πολιτών του νησιού, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την εξάπλωση της Covid-19.

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Λέρου θα τοποθετήσει απινιδωτές και σε κομβικά τουριστικά σημεία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα