Η Ελλάδα στο πλευρό της Πορτογαλίας

19:55 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς την Πορτογαλία η οποία θρηνεί νεκρούς από την φονική πυρκαγιά. Άμεση ήταν η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τους πορτογάλους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχουν δει τα τελευταία χρόνια σε δασικές πυρκαγιές, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρωθυπουργός τους, Αντόνιο Κόστα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον ομολογό του της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη συμπαράσταση

του ελληνικού λαού στη δοκιμασία που περνάει η Πορτογαλία, από την πύρινη λαίλαπα που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Τον κ. Παυλόπουλο συνδέει μακρά φιλία με τον Πορτογάλο Πρόεδρο, καθώς οι δύο άνδρες έχουν κοινή ακαδημαϊκή πορεία, είναι καθηγητές της Νομικής.

Ο πρωθυπουργός, επικοινώνησε με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, εκφράζοντάς τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, καθώς και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο πορτογαλικό λαό σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τέλος ότι η Ελλάδα θα προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τον πορτογαλικό λαό, που βιώνουν μία από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων ετών εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και διαβιβάζει τα συλλυπητήρια του ιδίου και των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον Πρόεδρο της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας κ. Eduardo Ferro Rodrigues:

«Με θλίψη και ανησυχία παρακολουθώ τη φυσική και ανθρώπινη καταστροφή που έπληξε την Πορτογαλία, κατανοώντας πλήρως την κατάσταση, αφού και στην Ελλάδα έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές από την πύρινη λαίλαπα.

Θα ήθελα να σας εκφράσω, και μέσω υμών στα μέλη της Συνέλευσης και τους πολίτες της Πορτογαλίας, τα θερμά συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων για την τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων, στις αρχές της χώρας σας και στον φίλο πορτογαλικό λαό για τη δοκιμασία που περνάτε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο twitter αναφέρει: «Συμπαραστεκόμαστε στο εθνικό πένθος της Πορτογαλίας. Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Συμπαραστεκόμαστε στο εθνικό πένθος της Πορτογαλίας. Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων. #PortugalFire

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 18, 2017

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα