ΕΡΤ Χανίων – Γ. Τζίμας: «Οχι» στην εκμίσθωση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης (audio)

18:47 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την εκμίσθωση ιστορικών κτιρίων στον Λόφο Καστέλι, πάνω από τον Ενετικό Λιμένα Χανίων σε ξενοδοχειακό όμιλο από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

«Οι φοιτητές έρχονται στα Χανιά για σπουδές και όχι για τουρισμό», απαντά στις καταγγελίες αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας η Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν τον Πρύτανη για αδιαλλαξία και άρνηση διαλόγου, διαμαρτυρήθηκαν

για την κατάργηση επιδότησης ενοικίου, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση των κτιρίων στον λόφο Καστέλι σε ξενοδοχειακό όμιλο. «Τον τουρισμό στο ίδρυμα τον κάνει η πρυτανεία», ανταπαντά η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, στην ανακοίνωση του Ιδρύματος. Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι φοιτητές θέτουν παράλληλα, μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την στεγαστική και επισιτιστική πολιτική του Ιδρύματος, αλλά και σε σχέση με τη διαχείριση των πόρων του.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γιώργος Τζίμας, εξέφρασε τις ενστάσεις των φοιτητών, ενώ αμφισβήτησε την ποιότητα της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η Διοίκηση. Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα