«Η ελευθερία κινδυνεύει από τους σύγχρονους τρομοκράτες»

14:05 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα 212 χρόνια από την αυτοθυσία των Σουλιωτών. Η ελευθερία σήμερα κινδυνεύει από τους σύγχρονους τρομοκράτες και από την επικυριαρχία της οικονομίας επί των θεσμών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο φόβος είναι ο κυριότερος εχθρός της Δημοκρατίας»

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έστειλε από την κοιλάδα του Αχελώου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνηση του στην τελετή ανακηρύξεώς του ως επιτίμου δημότη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Προκόπης

Παυλόπουλος επισήμανε πως οι Έλληνες οφείλουμε να μην λησμονούμε, στο διηνεκές, ότι η Ελευθερία ουδέποτε είναι δεδομένη, αλλά αποτελεί εύθραυστο αγαθό, του οποίου η πιστή και άνευ όρων υπεράσπιση, συνιστά στοιχειώδες εθνικό χρέος.

Όπως υπογράμμισε, «στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, κατ’ εξοχήν δε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα η Ελευθερία διατρέχει θανάσιμους κινδύνους. Κυριότεροι απ’ αυτούς είναι: Πρώτον η τρομοκρατία, ιδίως η τζιχαντιστική, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και σπέρνει τον φόβο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο φόβος είναι ο κυριότερος εχθρός της Δημοκρατίας. Κι έναντι του φόβου η Ελευθερία και η “δίδυμη” αδελφή της, η Δημοκρατία, έχουν χρέος ν’ απαντήσουν υπό όρους ανυποχώρητης υπεράσπισης του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Και πρόσθεσε: «Δεύτερον, η “επέλαση” της άναρχης οικονομικής παγκοσμιοποίησης, η οποία επιχειρεί να επιβάλλει την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του “θεσμικού”, δηλαδή την χωρίς δημοκρατικώς νομιμοποιημένους κανόνες επικράτηση των “αθέμιστων” αγορών επί των δημοκρατικώς νομιμοποιημένων κρατικών, lato sensu, οργάνων. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η “εκστρατεία” επικυριαρχίας οδηγεί, καταφανώς και αποδεδειγμένως, στην αχαλίνωτη διεύρυνση των ανισοτήτων, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού και προοιωνίζονται καταστροφικές κοινωνικές εκρήξεις».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα