Χανιά: Γ.Μανουσάκης ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν επαρκούν οι προσλήψεις για τα νοσοκομεία της Κρήτης» (audio)

13:59 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ στην Κρήτη και στις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο νοσηλευτής και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Γιώργος Μανουσάκης. Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη η ηγεσία του υπουργείου υγείας υπερβάλλει σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων, που έχουν γίνει ή θα γίνουν, στις

υγειονομικές μονάδες του νησιού. Τα κενά σε προσωπικό στην Κρήτη ανέρχονται σε 2734, ενώ όπως είπε, οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το νησί είναι 523, το ένα πέμπτο, δηλαδή, όπως εξήγησε, των κενών οργανικών θέσεων. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, ζητούν οι προσλήψεις να καλύπτουν τουλάχιστον τις μισές οργανικές θέσεις που είναι κενές, καθώς οι υπάρχοντες εργαζόμενοι προσπαθούν να αναπληρώσουν αυτά τα κενά με μεγάλη προσπάθεια και με επιπλέον βάρδιες. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας επηρεάζονται σημαντικά και με άμεσες συνέπειες στους ασθενείς, τόνισε ο κ. Μανουσάκης. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η κατάσταση δεν επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου υγείας. Είναι, όπως είπε, αποτέλεσμα αλλεπάλληλων περικοπών στον τομέα της υγείας, εδώ και πολλά χρόνια. «Δε λέμε ότι δε γίνεται τίποτα, αλλά λέμε ότι δε γίνονται όσα θα ‘πρεπε να γίνουν», πρόσθεσε.
Τα νοσοκομεία στις τουριστικές περιοχές έχουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, τόνισε ο κ. Μανουσάκης, καθώς η παρεχόμενη περίθαλψη κάθε περιοχής αποτελεί κριτήριο στην επιλογή προορισμού για διακοπές.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μανουσάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα