Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

16:46 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 έλαβε η Ελευσίνα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο υπουργείο πολιτισμού. Με τίτλο «Μετάβαση στην EUphoria», η πρόταση της Ελευσίνας εστίασε στην ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να παράγει ο πολιτισμός όταν βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.

«Η Ελευσίνα, μία πόλη που θεωρούνταν υποβαθμισμένη επί δεκαετίες, έκανε την υπέρβαση» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίροντας την Ελευσίνα, αλλά και τις άλλες δύο υποψήφιες πόλεις που προκρίθηκαν στην τελική διαδικασία, Καλαμάτα,

και Ρόδο, «για τη σπουδαία τους προσπάθεια κάτω από δύσκολες συνθήκες». Ωστόσο, η Ελευσίνα «σήμερα, ατενίζοντας το μέλλον, καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και δημιουργικά τη νέα πρόκληση, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα έμπνευσης και για άλλες πόλεις» είπε η Λυδία Κονιόροδου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού παρουσία της δωδεκαμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, της Γενικής Γραμματέως, κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Karel Bartak.

«Η δουλειά τώρα αρχίζει. Πρέπει όλοι μαζί, δημοτική Αρχή και πολίτες, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης υποχρέωσης που αναλάβαμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη «να φέρουμε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο την Ελευσίνα και να αποδώσουμε στην πόλη αυτά που αξίζουν», ενώ απηύθυνε «θερμά συγχαρητήρια» στις άλλες δύο συνδιεκδικήτριες πόλεις (Καλαμάτα, Ρόδος) «για τον αγώνα που διεξήγαγαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα