Η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Αμερική: Το όνειρο» στην ΕΡΤ3

11:24 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τρίτο επεισόδιο της  δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Αμερική: το όνειρο» (Dreams of the new world: A history of European Emigration), παραγωγής 2017, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ3 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 22:00.

Δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής LOOKSfilm/NDR/ Arte 2017,που

θα ολοκληρωθεί σε 4 ωριαία επεισόδια.

Μεταξύ 1840 και 1939, περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έπλευσαν για την Αμερική. Σε αυτό, το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κίνημα στην ιστορία, οι άνθρωποι γύρισαν την πλάτη τους στον Παλιό Κόσμο για να κάνουν τις περιουσίες τους στο Νέο. Αυτό το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει μέσα σε έναν αιώνα γεμάτο όνειρα, καινοτομίες και ευκαιρίες, αλλά και με πόλεμο, αποκλεισμό και καταστροφή.

Με δραματοποιημένες σκηνές, ζούμε τις εντυπώσεις των μεταναστών, μέσω των επιστολών, των ημερολογίων και των αναφορών τους, καθώς εξηγούν τα κίνητρα και τις εμπειρίες τους. Σπάνιες φωτογραφίες και πλάνα ταινιών έχουν ανακαλυφθεί και ξανασχεδιαστεί για τη σειρά. Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Γερμανία παρέχουν το πλαίσιο για την εκείνη την περίοδο.

Επεισόδιο 3ο:  «Το κυνήγι του κέρδους» (The Pursuit of Profit)

Στο επεισόδιο 3 βλέπουμε το σημείο εστίασης να μεταφέρεται στον ανταγωνισμό μεταξύ των λιμανιών και των ναυτιλιακών εταιρειών για τα νούμερα των επιβατών. Η μαζική μετανάστευση έγινε μεγάλη επιχείρηση, στην οποία οι κύριοι ανταγωνιστές ήταν οι Βρετανοί και οι Γερμανοί.

Σε αυτόν τον πόλεμο για κέρδος και κύρος – προάγγελο ενός παγκόσμιου πολέμου – οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έγιναν σύμβολα εθνικής υπερηφάνειας.

Οι διαφορετικές πλευρές αυτής της ανάπτυξης ζωντανεύουν μέσα από τις ιστορίες των οικογενειών των εφοπλιστών Μπάλιν και Ίνβερκλαϊντ, καθώς και τις εμπειρίες των δημοσιογράφων Γιούλιους Καλίσκι (Γερμανία) και Ελάιζα Πάτναμ Χίτον (ΗΠΑ).

Παραγωγή: LOOKSfilm/NDR/ Arte 2017

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα