Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μεταξύ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Σάμου Χ. Στεφανάδη

09:02 7/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Nέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και του βουλευτή Σάμου  Χριστόδουλου Στεφανάδη ξέσπασε τη Δευτέρα με αφορμή την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον βουλευτή Σάμου. Η σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για  ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του αλλά και για  «ειρωνική» αναφορά από τον κ. Στεφανάδη στον συνάδελφό του γιατρό και βουλευτή Χίου, τονίζοντας πως μια λαμπρή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία συνδυάζεται με αστική ευγένεια.

Επίσης η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Ως προ την ουσία, συμφωνούμε ότι ο κύριος ρόλος του βουλευτή είναι η ενεργός συμμετοχή του στο κοινοβούλιο, δηλαδή η συμβολή του στο νομοθετικό έργο και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Επί του παρόντος, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, δεν έχει ανακοινωθεί μια παρέμβασή του στην ολομέλεια ή στις επιτροπές της βουλής, ούτε η κατάθεση ερώτησης, επερώτησης, επίκαιρης ερώτησης ή αναφοράς στο κοινοβούλιο. Ο ήχος της φωνής του δεν έχει εισέτι ακουστεί στην αίθουσα της ολομέλειας. Τούτων δοθέντων, η εκτίμηση ότι το κοινοβουλευτικό έργο του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη είναι ανύπαρκτο, καθίσταται αντικειμενική και πλήρως τεκμηριωμένη.

Επειδή ο κ. βουλευτής δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταθέσει μια ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, για το πάγωμα, από τις αρχές του χρόνου, της πλατφόρμας για το μεταφορικό ισοδύναμο στα εμπορεύματα. Ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο από το lock down και την κατάρρευση του τουρισμού εμπορικό κόσμο, είναι άδικο να ακυρώνεται αυθαίρετα και παράνομα».

Από την πλευρά του Βουλευτή Σάμου ήταν άμεση η απάντηση  λέγοντας ότι «η χαρά που τους έδωσα με την απάντηση μου να τους ανακουφίσει από την ιδιαίτερη λύπη που θα πρέπει να τους προκαλούν οι απίστευτες αποκαλύψεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σχετικά με ενέργειες κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση». Όσον αφορά στον κ. Μιχαηλίδη δήλωσε ότι είναι αυτονόητο,  σε μια ελεύθερη χώρα, όπως η Ελλάδα, να  μπορεί ο κάθε Βουλευτής, κάθε παράταξης, να περιοδεύει σε όποια περιοχή θέλει και να κάνει ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων. Είναι όμως απαράδεκτο, δήλωσε την περιοδεία του να την συνδέει με ολιγωρία συνάδελφων του.

«Δεν οφείλω να  λογοδοτήσω στην Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, για την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα. Για  να γνωρίζει όμως ο Λαός του Νομού μας,  ενδεικτικά αναφέρομαι σε 9 ομιλίες μου στην ολομέλεια της Βουλής μέχρι σήμερα. Και βέβαια, στην δραστηριότητα μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στις πολλαπλές και αποτελεσματικές  παρεμβάσεις μου για το  χωροταξικό, το μεταναστευτικό, την στελέχωση Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των  δομών υγείας, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, την αναμόρφωση των εγκαταλελειμμένων αρχαιολογικών χώρων του Πυθαγορείου,   κ.λ.π.» αναφέρει ο κ. Στεφανάδης σε άλλο σημείο της απαντητικής του επιστολής ενώ  καταλήγοντας αναφέρει:

 «Αυτόματα όμως τίθεται το ερώτημα. Ποια έργα έγιναν επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στην Σάμο;

Ίσως το πλέον προβεβλημένο ορατό έργο, είναι ένα άθλιο και ντροπιαστικό μνημείο, το ΚΥΤ, μέσα στην πρωτεύουσα!

 

The post Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μεταξύ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Σάμου Χ. Στεφανάδη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα