Απομακρύνθηκε η πρέσα σκουπιδιών από το ΞΕΝΙΑ

09:02 7/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απομάκρυνση  της πρέσας σκουπιδιών που βρίσκεται όπισθεν του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ ανακοίνωσε  η εταιρία διαχείρισης ΕΛΘΕ Α.Ε μέσω επιστολής της προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου  καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ των συμβαλλόμενων πλευρών. Η παροχή υπηρεσιών μετά την  εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής γίνεται χωρίς να υπάρχει σύμβαση άρα και χωρίς να υπάρχει ανάλογη πληρωμή προς την εταιρία. Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της εταιρίας Γρηγόρης Γερασίμου, για την ασφάλεια του Δήμου και της δικής

του επιχείρησης, αποφάσισε το πρωί της Τρίτης να απομακρύνει την πρέσα από τον χώρο όπου έχει εγκατασταθεί από τις 13 Απριλίου του 2018, ώσπου να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου για την σύναψη σύμβασης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “Αποφασίσαμε, σήμερα 06.07.20, κι εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση – ενημέρωση εντός τριών ημερών από πλευράς σας, όπως είχε ειπωθεί στην εν λόγω συνάντηση, να αποσύρουμε την πρέσα για τους προαναφερθέντες λόγους.

 «Η παρούσα απόφαση σας ανακοινώνεται από σεβασμό στο πρόσωπό σας και στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, και προς ενημέρωση των Δημοτών Βαθέoς, που τόσο έχουν εξυπηρετηθεί από τη χρήση της πρέσας τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Παραμένουμε στο πλευρό του Δήμου για κάθε διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ότι πράττουμε τόσα χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Γερασίμου.

 

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρέσα είναι διαμορφωμένη ώστε να δέχεται απορρίμματα 12 κάδων, τα οποία τα μετατρέπει με το πρεσάρισμα στο ένα τέταρτο  του όγκου τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται χώρος αλλά  και χρόνος  για την μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ.

 “Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για τη λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί μετά και την τοποθέτηση των μπλε κλάδων.  Στόχος του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και άλλα τέτοια μηχανήματα σε όλο το νησί προς εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών” είχε δηλώσει τότε  ο πρώην Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Και οι επιχειρηματίες της πόλης είχαν δει με θετικό μάτι την πρωτοβουλία καθώς μπορούσαν να μεταφέρουν στην πρέσα τις άδειες κούτες εξοικονομώντας χρόνο για την μεταφορά στον ΧΥΤΑ (αν επρόκειτο για μεγάλες ποσότητες) ή χώρο στους κάδους που υπήρχαν στην συγκεκριμένη περιοχή οι οποίοι γέμιζαν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους περιοίκους.

 

The post Απομακρύνθηκε η πρέσα σκουπιδιών από το ΞΕΝΙΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα