Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ Σελήμ» στις «Αναγνώσεις» του ΚΠΙΣΝ

09:29 14/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μία συγκλονιστική ερμηνεία του αριστουργήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ο Μοσκώβ Σελήμ», η Άννα Κοκκίνου εγκαινιάζει τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 19:00, τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις του #snfccAtHome του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Γραμμένο το 1895, έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, πατέρα του νεοελληνικού διηγήματος, Ο Μοσκώβ Σελήμ είναι το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, το σπουδαιότερο διήγημά του.

Η Άννα Κοκκίνου, μία από τις σημαντικότερες

προσωπικότητες του σύγχρονου θεάτρου μας, έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία με το έργο του συγγραφέα, με την παράστασή της, Μορφές από το έργο του Βιζυηνού, να ξεχωρίζει.

Ξεκινά, έτσι, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 19:00, η νέα σειρά Αναγνώσεις του #snfccAtHome, στην οποία διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες, πεζογραφήματα, καθώς και έργα παιδικής λογοτεχνίας, όλα κείμενα ορόσημα. Μέσα από αυτά τα εβδομαδιαία ραντεβού, στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

«Μένοντας σπίτι», καθένας από τους ηθοποιούς ηχογραφεί τα επεισόδια της σειράς με «χειροποίητο» τρόπο, ακολουθώντας τα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε. Η Άννα Κοκκίνου ηχογράφησε τον Μοσκώβ Σελήμ στο καμαρίνι της, στο θέατρο Σφενδόνη.

Η σειρά Αναγνώσεις θα παραμείνει διαθέσιμη στο διαδίκτυο, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού. Ιδιαίτερα στοχεύει στους νέους, τους μαθητές και τους σπουδαστές, προσφέροντάς τους μια διαφορετική εμπειρία των μεγάλων λογοτεχνικών κειμένων.

Τις επόμενες εβδομάδες, στη σειρά Αναγνώσεις, θα ακολουθήσουν κείμενα του Εμμανουήλ Ροΐδη, του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Φώτη Κόντογλου κ.ά. Διαβάζουν οι Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Μανώλης Μαυροματάκης, Ακύλλας Καραζήσης, Ηρώ Μπέζου κ.ά.

Έχοντας, πάντοτε, ως προτεραιότητα την ασφάλεια των συνεργατών και των εργαζομένων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αυτή η νέα σειρά δημιουργείται με τη διαδικτυακή συνεργασία των συντελεστών.

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα