Η αγροτική μεταρρύθμιση του Ελ. Βενιζέλου

09:27 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την αγροτική μεταρρύθμιση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Κρήτης, στις 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ

στο Ηράκλειο.

Ομιλητές θα είναι οι:
Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Αγροτική μεταρρύθμιση: 100 χρόνια από την πιο επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους»
Αθανάσιος Καμπάς, πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Σχέσεις γαιοκτησίας και γεωργία 100 χρόνια μετά την αγροτική μεταρρύθμιση»
Ανδρέας Καραμάνος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο Μεσοπόλεμος ως ορόσημο στην εξέλιξη του ελληνικού αγροτικού χώρου»
Ευάγγελος Καπετανάκης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής, πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, με θέμα: «Η εξέλιξη της γεωργίας στην Κρήτη από τις αρχές του 20ού αιώνα».
Φίλιππος Βερβερίδης, κοσμήτορας Γεωπονικής Σχολής ΤΕΙ Κρήτης, με θέμα: «Το όραμα και ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Γεωπονικής Σχολής του ΤΕΙ Κρήτης, ως βοηθητικός μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης – Σύνδεση με το μοντέλο αγροτικής μεταρρύθμισης του Ελευθερίου Βενιζέλου»
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γεώργιος Παπαδουράκης, πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, Νικόλαος Κατσαράκης, νεοεκλεγείς πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης και ο Χαράλαμπος Κασίμης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα