Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 3-11-2017

08:39 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία
Εργασία για 67.865 ανέργους
Tρία προγράμματα που αφορούν 67.865 ανέργους έχουν ξεκινήσει η πρόκειται να ξεκινήσουν, το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά: 1.Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς: Το πρόγραμμα αφορά 40.000 εργαζόμενους και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. 2.Πρόγραμμα επιχορήγησης νέας πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών. Το πρόγραμμα θα αφορά

20.000 εργαζόμενους δώσει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση μόνος του ή μαζί με νέας, σε κάθε νέο αυτοαπασχολούμενο που δουλεύει μόνος του και θέλει να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα, να προσλάβουν τον πρώτο μισθωτό εργαζόμενο νέας επιχείρησης. 3. Και Πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασία. Ανοίγει ο β κύκλος νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για σε 7.685 άνεργοι οι οποίοι θα εργαστούν σε 34 Δήμους υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Πολιτική
Επίσκεψη Βασιλειάδη στην Κομοτηνή
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα κονδύλια στον αθλητισμό με σωστό τρόπο και όχι με τον τρόπο του δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια , με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών σε υποδομές για το μαζικό αθλητισμό.» ανέφερε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κύριος Βασιλειάδης επισκέφτηκε το Πανθρακικό Στάδιο και το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Στις δηλώσείς του τόνισε πως οι υποδομές είναι πολύ καλές. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις και από τους πολίτες, όχι μόνο από τους φοιτητές. «Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε» , σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Στην Θράκη ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης
Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο ΑντιπρόεδροςΤουρκικής Κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου.Ο κύριος Τσαβούσογλου, συνοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, θα περιηγηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ξάνθη, τον Κένταυρο, τον Εχίνο και τα Δειλινά.

Περιφέρεια
Θα παρουσιάσει το σχέδιο του ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος
Με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος θα παρουσιάσει το Σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στους φορείς της Περιφέρειας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Υγεία
Δωρεά Οργάνων
Μικρή αύξηση στον αριθμό των δοτών οργάνων σώματος καταγράφεται στην Ελλάδα, την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, το 2015 είχαμε συνολικά 39 δότες, το 2016 51 δότες και για το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 55 δότες οργάνων. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του διευθυντή της Νεφρολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Κ. Μαυροματίδη, «η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης.»

Περιβάλλον
Έρευνα για την παρουσία λύκων με αφορμή τον τραγικό θάνατο της βρετανίδας τουρίστριας
Έρευνα για την παροχή δεδομένων παρουσίας λύκων (Canis lupus) και σκύλων (Canis lupus familiaris) στην ευρύτερη περιοχή του σημείου θανάτου της Celia Hollingworth, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον βιολόγο Δρ. Γεώργιο Ηλιόπουλο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Τα στοιχεία της μελέτης θα χρησιμοποιηθούν προς διευκόλυνση της έρευνας που διεξάγεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση της αιτίας θανάτου (πιθανή κατασπάραξη) της Βρετανίδας τουρίστριας στην περιοχή Πετρωτών-Μαρώνειας.

Παιδεία
Εκλογές Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
591 εκπαιδευτικοί προσήλθαν χθες στις κάλπες. Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση έλαβε 250 ψήφους και 3 έδρες, η ΔΑΚΕ 238 και 3 έδρες και η Φωνή Εκπαιδευτικού 56 ψήφους και μια έδρα. Εκλέγονται οι: Μακρυγιάννης Στέφανος, Σάββας Κοσκερίδης, Μπαξεβάνη Χρυσάνθη, Δήμητρα Λιουλιάκη, Αλέξανδρος Αργυρίου, Νόνα Αραμπατζόγλου και Αντώνης Λεπίδας.

Νέα Κοσμήτωρ στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
Η Ζωή Γαβριηλίδου εξελέγη στη θέση της κοσμητόρισσας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., η Μαρία Τζιάτζη στη θέση της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και η Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Τμήματος.

Να παραμείνει ανοιχτή η Λέσχη
Ζητήματα φοιτητικών παροχών και βασικών αναγκών θέτουν για μια ακόμη φορά οι φοιτητές της Ξάνθης ζητώντας να παραμείνει ανοιχτή η Φοιτητική Λέσχη Κιμμερίων και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή του το «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» «Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για σίτιση. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.»

Επικοινωνία-Ενημέρωση
Τρίμηνη παράταση για καλύτερο σήμα
Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υπαγωγής των δικαιούχων στη δράση «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης (ΦΕΚ Β/1203/2017)» Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες ακόμα, ήτοι μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018.

Πολιτισμός
Ραντεβού για σινεφίλ
Η Κινηματογραφικη Λέσχη της Πολιτιστικης Κίνησης Ροδόπης, θα προβαλει τη ταινία «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» την Κυριακή 5-11/2017 στις 20:00 μμ του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατείχε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 10 εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) διακινητές, ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος, αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν.

Εξιχνιάστηκε αρπαγή τσάντας 49χρονης ημεδαπής στην Κομοτηνή

Φωτο αρχείου

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, αρπαγή τσάντας 49χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, προχθές (31-10-2017) το βράδυ, στην πόλη της Κομοτηνής. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για ληστεία και απλή σωματική βλάβη. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, το βράδυ της 31-10-2017, προσέγγισε την 49χρονη και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από την κατοχή της μία τσάντα, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά οικίας και προσωπικά έγγραφα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Σύλληψη 3 ημεδαπών για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια»
Συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 78, 69 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (ίντενετ – καφέ), όπου εντόπισαν τον 37χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να έχει εγκαταστήσει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στον 78χρονο και τον 69χρονο, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», σε δύο από αυτούς. Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ.

Αθλητικά
4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Ξάνθης
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 4ο Διεθνή Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης, που φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Κλείσε θέση στο μεγάλο ραντεβού δηλώνοντας άμεσα συμμετοχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της της διοργάνωσης: μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα.

Καιρός
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα νότια και από το βράδυ στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, οαεδ, τεφαα, ξανθη, αμθ, ελλαδα, εομ, προσφορες, θεσσαλονικη, δακε, νέα, δραση, φεκ, ήτοι, ημεδαπός, συλληψεις, συμμετοχή, ηλεκτρονική, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, καιρος, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ήτοι, ημεδαπός, υπουργειο εργασιας, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, δωρεαν, εδρα, εθνικη, εργασια, θρακη, νησια, πηνελοπη, προγραμμα, τεφαα, τηλεφωνο, ωρα, αυξηση, αλμοδοβαρ, αμθ, αρπαγη, αφορμη, βορεια, βραδυ, βρισκεται, δημητρα, δακε, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δωσει, δοθηκε, δοτες οργανων, εγγραφα, εγγραφη, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκκινηση, εξελιξη, επτα, ερευνα, ερευνες, ετων, ζωη, υπηρεσιες, υπολογιστες, υφυπουργος, η φωνη, κυβερνηση, κινητο, κυκλος, κρατικο, λεσχη, μηκος, μηνες, μαρια, νονα, πακισταν, παρουσιαση, προγραμματα, ραντεβου, σαββας, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, συλλογοι, σιτιση, σχεδιο, ηλεκτρονικοι υπολογιστες, υπηκοος, φυγη, φορμα, φωνη, φορα, χρηστος, ωρες, μποφορ, υπουργειο, κυριακη, σωστο, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα