Γ.Σ.Πατησίων: Αθλητική διέξοδος και κοινωνικό έργο στην πυκνοκατοικημένη περιοχή

07:01 22/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πυκνοκατοικημένα και χωρίς πολλούς ελεύθερους χώρους Πατήσια, μία αθλητική κυψέλη παράγει σταθερά εδώ και δεκαετίες κοινωνικό – αθλητικό έργο. Διέξοδο στον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και τον υγιεινό τρόπο ζωής, δίνει εδώ και χρόνια σε γενιές και γενιές ο «Γυμναστικός Σύλλογος Πατήσια».

αγώνας του Γ.Σ.Π. στο άλσος Βεΐκου

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Κορρέ για τη λειτουργία του συλλόγου, που μας είπε τα εξής:

«Ο Γ.Σ. Πατησίων ιδρύθηκε το 1951 και παίζει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αθήνας.

Έχει τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, τόσο ανδρικά όσο και υποδομών. Πάντα είχαμε γηπεδικό πρόβλημα και κατά καιρούς έχουμε παίξει σε διάφορα γήπεδα. Τα τελευταία χρόνια έδρα μας είναι το δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου στο άλσος Βεΐκου, όπως επειδή γίνονται έργα, αναγκαζόμαστε αυτή την περίοδο τους εντός έδρας αγώνες να τους δίνουμε στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας και τις προπονήσεις στο ένα από τα δύο δημοτικά γήπεδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Φωτο ο Κώστας Κατακουζηνός, η ζωντανή ιστορία του συλλόγου με αριθμό δελτίου νο2. Σήμερα κόβει εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου.

Οι υποδομές μας προπονούνται στο γήπεδο της «Θερμίδας» στη Ριζούπολη που δεν είναι κανονικών διαστάσεων, αλλά 5Χ5.

Σαν ερασιτεχνικό σωματείο, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το οικονομικό και μάλιστα σε αυτές τις εποχές που ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις.

Για παράδειγμα οι εντός έδρας αγώνες μας κοστίζουν (έξοδα διαιτησίας και γιατρός), 96 ευρώ το ανδρικό, 80 το εφηβικό και 64 το παιδικό. Και από 30 ευρώ έξοδα παραχώρησης γηπέδου. Επίσης αν ο εκτός έδρας αγώνας είναι μακριά, τότε αντί με ΙΧ νοικιάζουμε πούλμαν.

Σε πιο παλιές εποχές η περιοχή ήταν πιο δεμένη με την ομάδα, ενώ τώρα όπως προανέφερα λόγω συγκυριών, αυτό έχει υποχωρήσει.

Προσπαθούμε με ημερολόγια, λαχειοφόρους αγορές, κλπ να στηρίξουμε οικονομικά την ομάδα στα λειτουργικά της έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Πατήσια έχουν πολύ καλά τμήματα υποδομών, με έμπειρους και πτυχιούχους προπονητές και έχουμε πολλές διακρίσεις στα καλοκαιρινά τουρνουά της ΕΠΣΑ.

Το μπάσκετ αγωνίζεται στο ανοιχτό γήπεδο της πλατείας του Αγίου Ανδρέα και στο κλειστό της Γκράβας».


Συνέντευξη & φωτο: Nάσος Μπράτσος

Keywords
Τυχαία Θέματα