Γρεβενά: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος

10:48 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου κατέκτησε χθες,

στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, ο 20χρονος αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο νεαρός και ταλαντούχος άλτης, που τον έφερε πριν 4 χρόνια από το παρκούρ στο στίβο ο προπονητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών, Βαγγέλης Παπανίκος κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 8.25μ, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.

Μάλιστα ο Μίλτος Τεντόγλου είναι

ο νεαρότερος αθλητής της χώρας μας που κατακτά χρυσό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, αλλά και πρώτος άλτης το μήκους στην Ελλάδα που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς ο Λούης Τσάτουμας είχε πάρει το 2014 το αργυρό μετάλλιο και ο Κώστας Κουκοδήμος το 1994, το χάλκινο.

Παράλληλα χάρισε στη χώρα μας το 24ο συνολικά μετάλλιό της στη διοργάνωση και το 9ο χρυσό. Το ασημένιο μετάλλιο στους χθεσινού αγώνες πήρε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλ με άλμα στα 8.13μ και το χάλκινο ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση.

Συγχαρητήρια απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Εξάλλου συγχαρητήρια έστειλαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καυρπίδης, ο Αντιπεριφεριεάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα