Γρεβενά: Ομόφωνο «ΟΧΙ» για την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων

13:06 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έκδοση ψηφίσματος κατά της συγχώνευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων των Γρεβενών, μ’ αυτή της Κοζάνης ψήφισε ομόφωνα χθες (8/2/2017) το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών. Την έκπληξή του για το σχέδιο του νέου Οργανογράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, γιατί όπως ανέφερε ενώ είχε τη διαβεβαίωση από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο «Μύλο του Μπουσείου», έρχεται αυτό το σχέδιο να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς.

«Πολιτιστική

και Πνευματική ταφόπλακα» χαρακτήρισε το σχεδιασμό για συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και την αναγκαιότητα της παραμονής της Εφορείας.

Σύμφωνα με την υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, Ζωή Λόλλα κατά των καταργήσεων Εφορειών αποφάσισαν οι συνελεύσεις αρχαιολόγων της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, ενώ επισήμανε ότι η κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων των Γρεβενών θα έχει επιπτώσεις και στους απλούς πολίτες, γιατί αν ισχύσει θα πρέπει να πηγαίνουν στην Αιανή Κοζάνης, για μια απλή βεβαίωση.

Κατά της κατάργησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων των Γρεβενών, τάχθηκε με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισημαίνει ότι γίνονται, τόσο από την ίδια όσο και από το βουλευτή Γρεβενών, Χρήστο Μπγιάλα οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα