Δυτική Μακεδονία: Στην Κρυσταλλοπηγή οι αγρότες

12:05 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι αγρότες της Καστοριάς διαμαρτυρόμενοι για την ελληνοποίηση αγροτικών προϊόντων. Στην Κρυσταλλοπηγή θα βρεθούν επίσης την ώρα εκείνη και αγρότες του μπλόκου των Πρεσπών.

Επίσης σήμερα Πέμπτη μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί μπλόκο από αγρότες της περιοχής του «Τσιαρτσιαμπά» στη γέφυρα του Ρυμνίου, επί της επαρχιακής οδού Κοζάνης-Ρυμνίου.

Εν

τω μεταξύ παραμένουν στη Δυτική Μακεδονία τα μπλόκα: στην αερογέφυρα τους Άργους Ορεστικού, στο Διοικητήριο Γρεβενών, στην Αγία Κυριακή, στον κόμβο του Καλονερίου Βοίου και στον κόμβο Αντιγόνου, στην Εθνική Οδό Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ από την αρχή της εβδομάδας προστέθηκε και το μπλόκο από μικρή ομάδα αγροτών της Κοζάνης, στην παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης- Πτολεμαϊδας, έξω από την «ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ», χωρίς όμως να κλείνουν οι δρόμοι, ενώ οι κινήσεις των αγροτών θα προσδιορίζονται καθημερινά μέσα από τις συνελεύσεις τους. Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα η Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε χθες βράδυ ο Αγροτικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις, εξ αιτίας της μικρής προσέλευσης Αγροτών, ενώ το μπλόκο των Γρεβενών αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα.

Για όσους οδηγούς κινούνται προς την Θεσσαλονίκη, έχουν διαλυθεί τα μπλόκα στην Κουλούρα και το Νισέλι Αλεξάνδρειας, ενώ κλειστό παραμένει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια στην περιοχή του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών δια μέσου της οδού Προφήτη Ηλία.

Για όσους οδηγούς κινούνται προς την Λάρισα μπλόκο υπάρχει στο 24ο χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, στη διασταύρωση Αργυροπουλίου, το οποίο κλείνει κάθε από τις 6 απόγευμα μέχρι 10 το βράδυ. Όλα τα οχήματα που κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη, θα εισέρχονται στην πόλη του Τυρνάβου και θα κινούνται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης προς Ελασσόνα, απ’ όπου και θα εισέρχονται ξανά στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, ενώ τα οχήματα που κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς τη Λάρισα, θα εκτρέπονται στην πόλη της Ελασσόνας προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης και θα εισέρχονται ξανά στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα