Γρεβενά: Εννέα μελέ(τη)τες συνιστούν… Τηλεθέρμανση

09:06 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει το κόστος για ένα σύστημα τηλεθέρμανσης στην πόλη των Γρεβενών, σύμφωνα με τη διερευνητική μελέτη του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, που παρουσιάστηκε στην πόλη των Γρεβενών.

Αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, ο οποίος διατήρησε επιφυλάξεις για τον τρόπο που υλοποιήθηκε η μελέτη, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, Δημήτρης Μαυροματίδης

συνεχάρη την ομάδα των μελετητών για την άρτια εργασία τους. «Ως εφικτή» χαρακτήρισε την κατασκευή της Τηλεθέρμανσης ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με την εκμετάλλευση των προγραμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, που έλαβε υπόψη άλλες οκτώ προηγούμενες μελέτες και εργασίες που έγιναν τα προηγούμενε χρόνια, η βιομάζα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σύστημα τηλεθέρμανσης Γρεβενών, σε συνδυασμό με άλλες πηγές ενέργειας, όπως πετρέλαιο και λιγνίτη. Βάσει της μελέτης απαιτούνται 20-25 χιλιάδες τόνοι δασικής βιομάζας ή 30 χιλιάδες τόνοι υπολειμμάτων σιτηρών ή 18-23 χιλιάδες ποτιστικά στρέμματα αγριαγκινάρας.

Η μελέτη, που κόστισε 5.000 ευρώ έγινε με την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα