Γκραν Πρι Καναδά: Ο Χάμιλτον ισοφαρίζει το ρεκόρ του Σένα στις pole

02:15 11/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν μπορούσε να το πετύχει με καλύτερο τρόπο. Με έναν κατατακτήριο γύρο που θύμισε κάτι, από αυτούς που χάριζαν την πρώτη θέση στον Άιρτον Σένα, ο Λιούις Χάμιλτον, πέτυχε την 65 pole position της καριέρας του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του αείμνηστου Βραζιλιάνου.

Ενώ στο μεγαλύτερος μέρος των δοκιμών του Γκραν Πρι του Καναδά πάλευε με τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari για την πρώτη θέση, πολλές φορές για χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes,

μόλις στην τελευταία του προσπάθεια, βρήκε εντυπωσιακή ταχύτητα, για να τοποθετήσει τελικά το μονοθέσιό του περισσότερο από τρία δέκατα μπροστά από αυτό του Φέτελ.

O Φέτελ προσπάθησε, δεν είχε όμως την ταχύτητα για να κερδίσει τον Χάμιλτον και έτσι αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Παρ’όλα αυτά, ο Γερμανός πιλότος της Scuderia δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως για τον αγώνα, καθώς πιστεύει ότι η Ferrari έχει το ρυθμό για να κερδίσει τη Mercedes στο Καναδικό Γκραν Πρι.

Τρίτος, περισσότερο από επτά δέκατα αργότερος από τον Χάμιλτον, ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ο οποίος με τη σειρά του τερμάτισε μπροστά από τον συμπατριώτη του, Κίμι Ράικονεν, με τη δεύτερη Ferrari.

Στην 5η και 6η θέση, κοντά στο ρυθμό των δεύτερων Ferrari και Mercedes ήταν οι Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Τη δεκάδα έκλεισαν η Williams του Φελίπε Μάσα, οι δύο Force India των Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν και η Renault του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Καναδικού Γκραν Πρι θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα το βράδυ της Κυριακής από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD μετά το τέλος του τελικού ανδρών του Ρολάν Γκαρός. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις εννέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα