Γκραν Πρι Ιταλίας: Ο Χάμιλτον ξεπέρασε το ρεκόρ pole position του Σουμάχερ

23:11 2/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιστορία έγραψε ο Λιούις Χάμιλτον στα επίσημα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι της Ιταλίας. Σε μια επεισοδιακή περίοδο κατατακτήριων δοκιμών που διακόπηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών για 2 ώρες και 35 λεπτά – έως ότου η πίστα κριθεί ότι ήταν ασφαλής προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία – ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε την 69η pole position της καριέρας του, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του σχετικού ρεκόρ, Μίκαελ

Σουμάχερ.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στην ώρα τους, αλλά μετά από 4 μόλις λεπτά έπρεπε να σταματήσουν όταν ο Ρομάν Γκροζάν έχασε τον έλεγχο της Haas στην ευθεία της πίστας λόγω υδρολίσθησης με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα. Όταν η διαδικασία ξανάρχισε, oι σταδιακά επιδεινούμενες συνθήκες έδωσαν την ευκαιρία σε συνδυασμούς που υπό κανονικές προϋποθέσεις δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την pole, να πρωταγωνιστήσουν. Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα οι Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, οι οποίοι πέτυχαν το δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Αν και συναρπαστική, η προσπάθειά τους έχασε ελαφρώς το νόημά της, καθώς και οι δύο πιλότοι θα αναγκαστούν να ξεκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις λόγω μη προγραμματισμένης αλλαγής πολλαπλών εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος των μονοθεσίων τους.

Αυτό σημαίνει ότι από τη δεύτερη θέση του Γκραν Πρι της Ιταλίας θα ξεκινήσει ο 19χρονος οδηγός της Williams Λανς Στρολ, στο 12ο μόλις αγώνα της καριέρας του, ενώ από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Εστεμπάν Οκόν με Force India.

Τέταρτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κατάφερε να φέρει τη Mercedes του μπροστά από τις Ferrari των Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ, προς απογοήτευση των χιλιάδων tifosi που είχαν κατακλύσει την πίστα της Μόντσα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Williams του Φελίπε Μάσα και η McLaren του Στόφελ Φαντόορν.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Ιταλίας θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 καθώς και από το ert.gr. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα